Robotul acesta îți livrează pizza la domiciliu

robot pizza.jpg

robot pizza delivery livrare
Robotul ăsta îți livrează pizza fierbinte acasă
foto: Hepta

Pizza a ajuns una dintre cele mai îndrăgite specialități culinare din întreaga lume. Este atât de populară, încât au fost gândite diverse modalități de a-ți procura o pizza chiar și atunci când nu ai posibilitatea de a o prepara. Aproape în orice restaurant și în orice supermarket se găsește pizza, dar când se pune problema livrării acesteia la domiciliu, curierului pare să îi ia o veșnicie. De aceea, o echipă de specialiști în robotică a vrut să rezolve această problemă.

Domino`s Australia a creat o inovație în materie de cibernetică și...domeniul culinar. Cei de la Domno`s au realizat un robot care îți livrează pizza la domiciliu, păstrând-o caldă și oferind clienților opțional, pâine cu usturoi și băuturi răcoritoare.

DRU (Domino`s Robot Unit), momentan doar un prototip, este un vehicul autonom, astfel că nu are nevoie de șofer pentru a trasporta comanda. Vehiculul este prevăzut cu patru roți, ceea ce-i conferă stabilitate și are compartimente care păstrează pizza caldă și băuturile reci. DRU poate fi programat astfel încât să transporte comenzile de la sediul restaurantului, până la domiciliul clienților și să aleagă cel mai bun drum către destinație. El este prevăzut cu senzori care îi permit să identifice obstacolele și să le evite când este nevoie.

 • robot pizza delivery livrare
  Robotul ăsta îți livrează pizza fierbinte acasă
  foto: Hepta
 • robot pizza delivery livrare
  Robotul face concurență serioasă celorlalte mijloace de livrare
  foto: Hepta
 • robot pizza delivery livrare
  Robotul ăsta îți livrează pizza fierbinte acasă
  foto: Hepta
 • Maximize

1/3
 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 

Loading...

Citește și

 • “Hai noroc! Să trăim şi... La mulţi ani!” Aşa te întâmpină la masă Drinky, primul roboţel beţiv din lume. El a fost creat de inventatorul sud-coreean Euchan Park şi este foarte rezistent la băutură.

 • Premieră mondială! Un robot joacă într-un film de Oscar. Este vorba de „Sayonara”, o ecranizare japoneză. Pentru că nu ştie să meargă ca un om, robotul Geminoid F a primit rolul unei femei infirme.

 • robot, ordin, risc, evaluare

  Pare un scenariu de Hollywood, dar este realitate! O echipă de studenţi la cibernetică din SUA a inventat doi roboţi Shafer şi Dempster care s-au răsculat împotriva creatorilor lor.

 • Oamenii visează la asistenți robotici personali de câteva decenii, dar acum robotul personal este pe cale să devină realitate, mulțumită unei campanii pe Kickstarter.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1