Numărul femeilor care lucrează în IT, din ce în ce mai mare. Ce provocări a adus pandemia în dinamica acestora

It.jpg

Femei la computer
Tot mai multe femei își îndreaptă atenția spre IT
Citeste tot despre: 

Numărul femeilor care activează în domeniul IT este sensibil apropiat de cel al bărbaților, în compania românească EXE Software rămânând stabil, de-a lungul ultimilor ani: aproximativ 40% din totalul colectivului.

Pe fondul ultimului an, în care lucratul în cadrul companiilor din IT s-a petrecut aproape exclusiv remote și, potrivit unui raport realizat de Kaspersky, numit „Women in Tech”, aproximativ o treime dintre femei din industria tehenologică preferă să lucreze de acasă. Potrivit sursei citate, până la 33% dintre femei au declarat că funcționează mai bine așa și că au mai multă autonomie, când nu lucrează într-un birou. 

În cadrul EXE Software, impactul femeilor este unul important în departamentele de creație și dezvoltare software Web și BI, marketing, financiar sau HR, pe cele trei din urmăacoperindu-le integral.

„În cazul nostru, așa cum ne place să povestim, de câte ori se ivește ocazia, încă de la începutul EXE Software, femeile au făcut parte din nucleul companiei. Prin calitățile lor, au asigurat stabilitatea companiei și au dat consistență încă de la primele proiecte, având un merit considerabil în compania de renume, de azi”, concluzionează CEO-ul companiei, Sorin Cosmescu. 

De altfel, de-a lungul ultimilor ani, s-a observat o creștere constantă a numărului de studente la facultăți cu profil tehnic, ceea ce se reflectă și în forța de muncă, femeile ocupând mai bine de o treime din joburile de IT din țara noastră. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1