Criogenarea, metoda prin care un om decedat poate fi readus la viață?

criogenare.jpg

criogenare
Se crede că prin criogenare, un om decedat poate fi readus la viață
Foto: captură foto/Youtube

Oamenii de știință nu încetează o clipă să uimească prin noile descoperiri. Criogenarea, care presupune congelarea materiei biologice la o temperatură care nu îl distruge, ci îl păstrează în stare perfectă, nu este o noutate. Totuși, ea continuă să fascineze.

Oamenii și-au dorit dintotdeauna nemurirea. Este suficient să ne gândim la legenda pietrei filosofale și la o serie de teme literare și vom vedea că omul a fost fascinat de tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte în fiecare epocă istorică.

Oamenii de știință sunt de părere că prin congelarea criogenară, un corp uman, chiar și decedat, poate fi păstrat în stare intactă pentru o perioadă nedefinită în timp, informează Daily Star. Teoria merge chiar mai departe și se afirmă că scopul unui astfel de proces ar fi decongelarea corpului și readucerea lui la viață folosind anumite fluide și aparate în viitor.

criogenare_1.jpg

criogenare
Criogenarea presupune congelarea materiei biologice la o temperatură care nu îl distruge, ci îl păstrează în stare perfectă
Foto: Twitter

Pare un scenariu rupt din filmele SF, dar se pare că pacienții care suferă de o boală în fază terminală, pot fi congelați pentru o anumită perioadă până când organismul se vindecă. Imediat după încetează din viață, corpului i se administrează anumite substanțe chimice care îi prezervă organele interne. Trupul defunctului este apoi transportat la un centru de criogenare, care în prezent nu există decât în Statele Unite și Rusia, unde este răcit cu nitrogen până la o temperatură de -196 de grade Celsius timp de câteva săptămâni.

Până acum, nu s-a înregistrat niciun caz de persoană supusă acestui proces, dar cei care doresc să fie criogenați după moarte, cred că în viitor, folosinfu-se tehnologie mai avansată, vor putea fi readuși la viață. Momentan, metoda criogenării s-a dovedit extrem de eficientă în prezervarea embrionilor, a ovarelor și a lichidului seminal.

criogenare_2.jpg

criogenare
Pacienții care suferă de o boală în fază terminală, pot fi congelați pentru o anumită perioadă până când organismul se vindecă
Foto: Twitter

Nu se cunosc nici exemple de animale decedate care să fi fost readuse la viață, dar în luna ianuarie a acestui an, creierul unui iepure a fost pus în „funcțiune” după ce s-a folosit această metodă. Cel mai probabil, creierul redevenise capabil de a transmite semnale prin receptorii săi, ceea ce este o realizare fantastică!

S-a descoperit că anumite specii de gândaci pot supraviețui până la temperaturi de -150 de grade Celsius, în timp ce veverițele de pământ din Arctica sunt singurele mamifere de pe Terra care pot supraviețui chiar și după ce temperatura corpului lor a scăzut la -2,9 grade.

Chiar și în cazul broaștelor s-au descoperit lucruri uimitoare. Mai multe specii de amfibieni pot supraviețui după ce au stat la o temperatură de -16 grade.  Să nu uităm că temperatura medie dintr-un frigider casnic este de -18 grade.

criogenare_4.jpg

criogenare
Nu se știe câți oameni au fost până în prezent criogenați
Foto: captură foto/Youtube

Criogenarea a fost descoperită și dezvoltată în anii 1960, dar azi este un procedeu foarte costisitor, de peste 180.000 de euro. Din cauza faptului că se păstrează discreția identității persoanelor, nu se știe câți oameni au fost până în prezent criogenați. Astfel de centre de criogenare există în Statele Unite, în Michigan, Arizona și Oregon, dar și în Rusia – KrioRus.

Acum, circulă zvonuri potrivit cărora, o elevă din Marea Britanie ar fi obținut aprobarea de a fi criogenată și se crede că ea ar fi a 143-a persoană care va fi supusă procesului. Alte zvonuri sugerează că unele personalități ar fi fost criogenate, precum jucătorul vedetă de baseball Ted Williams și multe alte nume de regizori, autori și profesori universitari. Mulți ani s-a crezut și despre Walt Disney că ar fi fost criogenat după moarte, dar apoi s-a dovedit că trupul lui a fost de fapt incinerat în 1966.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Loading...
 
 

Citește și

  • moarte clinica inviere paranormal

    Ce se întâmplă cu noi când murim? Există viață după moarte? Aceste întrebări au intrigat omenirea dintotdeauna, însă un bărbat, care pretinde că a murit de două ori, a povestit ce se întâmplă pe lumea cealaltă.

  • simulator moarte inventie

    Dacă te-ai întrebat vreodată care este sentimentul atunci când mori, este bine să știi că s-a inventat un simulator care îți poate oferi o astfel de experiență. Nu doar că poți afla cum este când mori, dar această invenție te va face să simți cum este să fii incinerat, iar apoi renăscut.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1