10 greşeli pe care le faci când foloseşti telefonul mobil

telefon-mobil1254.jpg

Foto: 123rf
  1. Nu-l închizi niciodată. Ar trebui ca o dată pe săptămână să-ţi închizi telefonul mobil, în caz contrar bateria dispozitivului va avea o viaţă destul de scurtă. Dacă îl laşi deschis, cu multe aplicaţii activate, bateria se va consuma şi, la un moment dat, va trebui schimbată. Dacă foloseşti smartphone-ul pe post de alarmă când te trezeşti dimineaţa, experţii recomandă să renunţi la acest obicei şi să-ţi cumperi un ceas deşteptător. 
  2. Nu dezactivezi funcţiile WiFi şi Bluetooth. Aceste două funcţii ale telefonului sunt mari consumatori ai bateriei. Când acestea sunt active, nu fac altceva decât să mănânce din energie. Dezactivează-le pentru că nu le foloseşti tot timpul. 
  3. Foloseşti telefonul la temperaturi extreme. La temperaturi extreme, bateria telefonului are foarte mult de suferit. Fie că afară este foarte cald, fie temperaturile sunt sub zero grade Celsius, telefonul va fi, în timp, afectat. Este recomandat să nu-l laşi în soare, să nu-l uiţi în maşină când afară e caniculă şi, de asemenea, să nu-l ţii în mână când mergi pe stradă, pe timp de iarnă. 
  4. Mergi cu telefonul în mână pe stradă. Acest obicei poate tenta hoţii, iar tu rişti să rămâi fără mobil într-o clipă de neatenţie. Ţine telefonul în geantă sau în buzunarul de la piept al hainelor. Evită să-l porţi în buzunarul de la spate al pantalonilor pentru că nu vei simţi când cineva ţi-l va fura, mai ales dacă te afli în mijloacele de transport în comun, în aglomeraţie. Smartphon-urile au mare căutare pe piaţa neagră, iar hoţii nu vor rata nici o ocazie de a te lăsa fără ele.
  5. Nu cureţi telefonul. Orice telefon mobil, fie că este un model vechi sau un smartphone trebuie curăţat şi dezinfectat. Trebuie să ştii că acest dispozitiv poate ajunge mai murdar decât colacul de la toaletă. Bacteriile care se formează pe suprafaţa acestuia intră în conctact cu mânile şi faţa ta şi pot declanşa infecţii ale tenului sau chiar gastrointestinale. Curăţă display-ul cu un material textil fin, din bumbac. În magazine, vei găsi o mulţime de produse special destinate igienizării precum spray-uri sau alte soluţii dezinfectante. 
  6. Nu-l protejezi cu o parolă sigură. Aproape jumătate dintre posesorii de smartphone nu-şi blochează telefoanele printr-o parolă. În această situaţie, dacă îţi pierzi telefonul sau îţi este furat, persoana care va intra în posesia lui va avea acces la informaţiile tale personale. În plus, până vei anunţa compania de telefonie mobilă, hoţul va folosi mobilul pe banii tăi. Mai mult, toate datele persoanale precum fotografii, filmuleţe, conturi pe reţele de socializare, diferite parole sau conduri PIN pe care le ai în memoria telefonului îţi vor fi şi ele furate. 
  7. Nu dezactivezi funcţia GPS. Pentru ca anumite aplicaţii să funcţioneze, este nevoie ca funcţia GPS să fie activă. Nu uita însă să o dezactivezi când nu mai ai nevoie de ea! În caz contrar, bateria se va consuma mult mai repede. Şi, când vine vorba despre un smartphone, ne dorim ca aceasta să ţină cât mai mult. 
  8. Îl laşi la încărcat peste noapte. După ce s-a încărcat, telefonul trebuie scos imediat din priză, iar multe modele anunţă acest lucru printr-un semnal sonor. Dacă ignori acest semnal şi laşi telefonul în priză mai mult decât trebuie, vei avea mari probleme cu bateria dispozitivului. Specialiştii recomandă să scoţi telefonul din priză înainte ca bateria să ajungă să se încarce 100%. 
  9. Încarci bateria 100%. Este o greşeală, spun experţii, să laşi bateria să se încarce în totalitate. Încărcarea ar trebui să se facă între 50% şi 80%, sunt de părere experţii. Dacă vei dezactiva aplicaţiile de care nu ai nevoie, vei vedea că ea va rezista în timp, chiar dacă scoţi telefonul din priză când este încărcat doar pe jumătate. Felul în care îţi protejezi bateria telefonului mobil îi poate prelungi viața.
  10. Foloseşti orice încărcător se potriveşte. Telefonul mobil trebuie să aibă încărcătorul său original. În caz contrar, chiar dacă acesta se potriveşte modelului tău de smartphone, este posibil ca odată conectat la o sursă de curent electric, să ţi-l ardă. Au există multe cazuri de acest gen. 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5