Varza murată, plină de vitamina C

Citeste tot despre: 

Îţi imaginezi, ca în sezonul rece, să nu ai măcar o dată varză murată la masă? Fie că o foloseşti la sarmale, lângă o friptură de porc sau o mâncărică de fasole fie că o căleşti cu afumătură varza murată este mereu un deliciu.

În plus, e şi un bun medicament. Conţinutul bogat de vitamina C ajută la fortifierea sistemului imunitar al organismului. Iar acidul folic şi magneziul, care se găsesc în frunzele verzi de la suprafaţă oferă vitalitate persoanelor suprasolicitate.

Nutriţioniştii sunt de părere că pentru unii bolnavi varza murată este mult mai benefică decât cea proaspată.

Sucul de varză murată stimulează producerea de suc gastric şi secretie biliara, reglează glicemia şi colesterolul, tratează anemia şi bolile de piele. În plus are efect antibiotic, fără să dea organismului rezistenţă la antibiotice ori dependenţă. Pentru a atenua arsurile de stomac e bine să bei înainte de fiecare masă un pahar de suc de varză murată. 

Loading...