Unele prezervative conțin substanțe cancerigene

114919244.jpg

prezervative cancerigene
Unele prezervative conțin substanțe cu potențial cancerigen
Foto GettyImages

Mai multe studii recente au dovedit faptul că numeroase produse realizate din cauciuc conțin substanțe cancerigene. Printre aceste produse se regăsesc prezervativele sau mănușile de cauciuc. Specialiștii susțin că unele substanțe din compoziția acestor produse pot cauza cancer în urma contactului prelungit cu acestea.

Prezervativele conțin substanțe cu potențial cancerigen

Potrivit Metro.co.uk, studiile recente au arătat faptul că foarte multe produse din cauciuc pe care le folosim destul de des, conțin substanțe cancerigene. Unele prezervative conțin asemenea substanțe. Totuși specialiștii ne atenționează că acestea nu conțin o cantitate foarte mare care să ne afecteze imediat organismul. Așa că nu trebuie să renunțăm în a le mai folosi.

Pneurile mașinilor ne pot transmite substanțe cancerigene

Există însă și alte produse precum mănușile de cauciuc, biberoanele și alte produse pentru bebeluși sau chiar încălțămintea. Inclusiv pneurile mașinilor conțin astfel de substanțe. Cum pot acestea afecta în timp sănătatea noastră? Prin inhalarea prafului de pe străzi și șosele care conține cauciuc de la pneuri.

Loading...

Citește și

 • alimente cancer faina studii tumori

  Numeroase studii au arătat că anumite alimente au o legătură cu apariția cancerului. Având în vedere că 35% din tumorile canceroase apar din cauza regimului alimentar, este important să încerci să eviți pe cât posibil consumul acestor produse.

 • compusi cancerigeni, produse, cancer, bisfenol A, recipiente pentru copii

  Majoritatea acestor substanţe toxice pot fi găsite în produsele obişnuite: cosmetice, jucării, computere, îmbrăcăminte sau mobilă. Acțiunea lor cumulată poate avea efect cancerigen, cei mai afectați fiind femeile și copiii.

 • Agenţia americană a Produselor Alimentare şi a Medicamentelor (FDA) a semnalat, marţi, pericolele unui tratament japonez de slăbire, care conţine o substanţă cu potenţial cancerigen, putând afecta funcţionarea genelor, relatează AFP.

 • Ne-am speriat degeaba. Elevii şi preşcolarii din sectorul 2 al Capitalei, care fuseseră lăsaţi fără lapte şi corn în şcoli în urma alarmei lansate de Ministerul Agriculturii, vor primi de luni produsele distribuite prin programul „Cornul şi laptele”. Edilii sectorului 2 sistaseră ieri aprovizionarea şcolilor cu produse lactate, după ce numele furnizorului de lapte din sector a fost pomenit în contextul produselor lactate cu conţinut toxic descoperite în ţară.

 • O cantitate de lapte care conţine aflatoxină, cu efect cancerigen, importată din Ungaria, şi o alta aflată la un procesator din România au fost identificate şi retrase de pe piaţă, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

 • struguri cancer reveratrol antioxidanti dieta

  Sistemul nostru imunitar este format din milioane de enzime și proteine care, atunci când sunt activate de factori externi, atacă și ucid celulele periculoase. Astfel, organismul uman poate lupta împotriva cancerului doar prin intermediul și cu ajutorul alimentației.