Un stil de viață sănătos cu remedii realizate la Mânăstirea Nera

otet_de_mere_.jpg

Produsele naturiste de la Mănăstirea Nera Plant au efecte benefice asupra sănătății noastre
Sursa foto: Click.ro

La trecerea dintre anotimpuri, dintre iarnă și primăvară, natura ne învață să facem schimbări în stilul nostru de viață. Despre leacurile de la Mănăstirea Nera, situată în Munții Locvei, aproape de localitatea Sasca Montana, se spune că sunt o binecuvântare pentru locuitorii care se tratează cu aceste produse, preparate în laboratorul propriu al Mânăstirii.

Acest așezământ monahal  s-a realizat  prin eforturile Dr. Pavel Chirilă, cel care este și ” părintele”  Așezământului Christiana din București. Maicile acestui așezământ monahal respectă un calendar al plantelor medicinale  începând din primăvară, odată cu recoltarea urzicilor, leurdei, păducelului și a mugurilor de pin,  de brad și de molibden.

Oțeturile Nera Plant ne revigorează  fizic  și mental

Produsele  sunt realizate manual, respectând rețete  proprii , inspirate din  leacurile tradiționale mânăstirești. În laboratorul mănăstirii se  produc  tincturi, oțeturi, siropuri, creme și săpunuri,  și toate produsele  sunt preparate din ingrediente naturale , extrase din  plantele culese  de pe terenurile nepoluate de pe Valea Nerei.   

Un remediu  benefic  pentru vigoarea fizică  și mentală   

 Oțetul de mere cu miere poate fi procurat din comerț, dar poate fi preparat și în propria gospodărie

Ce ingrediente folosim pentru obținerea acestui produs: 6 kg de mere,  12 l de apă călduță + 0,5 kg de zahăr + 1 kg de miere  și 25 gr de drojdie.

 

Cum se prepară:

Se  taie merele  foarte subțiri, se pun într-un recipient de plastic  sau de sticlă ( colorată), dar vasul se umple doar jumătate din capacitatea sa pentru a  rămâne loc  pentru fermentație. În vas se adaugă un sirop din apă călduță, îndulcită cu miere și zahăr. Apoi, peste compoziția din vas  se adaugă drojdia,  amestecată în puțin sirop . Vasul se lasă să fermenteze timp de  două-trei săptămâni la căldură, dar nu la soare; zilnic se amestecă în vas, încât merele de la suprafață să nu oxideze.

Vasul trebuie acoperit cu o pânză  care se fixează cu un elastic.  Când toate merele s-au scufundat în sirop, se strecoară  oțetul și se  păstrează, la aceeași temperatură timp de 60 de zile.  Vasul trebuie să rămână acoperit, în continuare cu aceeași pânză  fixată de elastic. La suprafața produsului apare o ciupercă, dar aceasta nu trebuie aruncată,   deoarece asigură tăria oțetului. După alte 60 de zile,  oțetul se strecoară din nou și se toarnă în sticle sigilate ermetic.

 Cum se folosește produsul

Acest oțet se adaugă în salate, în mâncăruri , diluat în apă, sucuri naturale sau ceai.        

  Pentru persoanele cu probleme de sănătate-: uz intern

Leacurile cu oțet de mere cu miere  se recomandă  în diferite afecțiuni: infecții, alergii,  probleme de digestie, constipație, insomnie,  nivel crescut al colesterolului, înțepături de insecte,  dureri musculare sau articulare,  febră în răceli și gripe, ten acneic, oboseală cronică,    metabolism leneș,  urticarie

 Cum se administrează: câte o linguriță ( la copii) și o lingură la adulți  (de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, diluat în ceai, sucuri sau apă). Cura durează 4-6 săptămâni.

Extern

Se folosește sub formă de  comprese sau frecții.

 

 

Loading...