Uite 9 trucuri cu bicarbonatul de sodiu!

22-23-sanatate-61732822_xl.jpg

Spală-te pe dinţi cu bicarbonat de sodiu şi ţi se va albi dantura

Folosit mai ales ca agent de afânare, bicarbonatul s-a dovedit a fi un remediu bun, ieftin şi la-ndemână şi pentru curăţenie, în cosmetică sau pentru a trata unele afecţiuni. Uite principalele întrebuinţări ale bicarbonatului de sodiu!

  1. Piele mai fină. Înainte de a-ţi face baie, adaugă în cadă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Acesta îţi va face pielea mai fină şi mai netedă.
  2. Deodorant. Pune 3 linguri de bicarbonat într-un vas şi adaugă 3-5 picături din uleiul esenţial pe care îl preferi, amestecă-le şi deodorantul este gata. Aplică-l cu buretele de la pudra de faţă sau cu o pensulă, la subraţ, şi va neutraliza mirosul neplăcut.
  3. Exfoliant pentru corp. Amestecă 3 linguri de bicarbonat cu 1 lingură de fulgi de ovăz şi 3 linguri de apă. Vei obţine un exfoliant uimitor, hidratant şi revigorant. Freacă-te cu această pastă pe tot corpul, cu mişcări circulare, şi apoi spală-te cu apă călduţă. Poţi folosi acest exfoliant şi pentru faţă, dar ai grijă să nu freci prea tare. 
  4. Şampon. Pune bicarbonat de sodiu în şampon şi îţi va curăţa părul de resturile pe care produsele de styling le lasă. După ce îl vei clăti, părul tău va deveni foarte curat şi mai uşor de aranjat. Este bine să-ţi speli părul cu acest şampon cu bicarbonat de sodiu o dată sau de două ori pe lună. Pentru un rezultat similar te poţi spăla doar cu bicarbonat şi apă. 
  5. Apă de gură. Amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu 3 picături de ulei esenţial de mentă (sau de eucalipt) într-un pahar de apă. Îţi va împrospăta respiraţia şi va înlătura bacteriile.
  6. Dantură mai albă. Poţi să pui bicarbonat pe periuţa de dinţi şi să te speli ca de obicei sau poţi presăra puţin bicarbonat de sodiu deasupra şi spală-te pe dinţi cu acest amestec. Se poate folosi 2-3 zile pentru a-ţi albi dinţii, apoi revino la ritualul obişnuit. 
  7. Spală fructele şi legumele. Una dintre cele mai cunoscute utilizări ale bicarbonatului de sodiu e de a spăla fructele şi legumele. E natural, uşor şi eficient.
  8. Flori proaspete. Adaugă o linguriţă de bicarbonat în vaza cu flori şi acestea vor rămâne proaspete mai mult timp.
  9. Analgezic. Dacă ai o erupţie cutanată, o muşcătură de insectă sau o înţepătură de albină, freacă locul cu bicarbonat şi îţi va trece, conform www.sanatatesistaredebine.ro.
loading...
Loading...