Trucuri pentru a recunoaşte mierea falsificată

Citeste tot despre: 

Îţi place mierea, dar nu eşti convins dacă e autentică sau contrafăcută? Există câteva teste pe care le poţi face chiar la tine în bucătărie. E bine să încerci măcar două sau trei dintre ele, pentru a fi sigur de rezultat. Citeşte mai multe în numărul de decembrie al revistei Click! Sănătate!

  • Testul degetului. Pune 1 picătură de miere pe degetul mare şi uită-te dacă rămâne la fel sau dacă se împrăştie. În cazul în care picătura rămâne în aceeaşi formă, înseamnă că mierea este pură.
  • Testul apei. Umple 1 pahar cu apă şi pune 1 linguriţă de miere în el, fără să amesteci. Priveşte cu atenţie mierea: dacă s-a depus la fundul paharului şi o poţi vedea clar, este miere adevărată. Dacă se dizolvă imediat ce ai pus-o în apă, este falsificată.
  • Testul băţului de chibrit. Ia un băţ de chibrit uscat şi înmoaie-l în miere. Aprinde apoi băţul de cutie, cum ai face în mod obişnuit. Dacă băţul se aprinde şi arde, cuprinzând inclusiv mierea, aceasta este pură. Dacă băţul nu se aprinde, este pentru că mierea e falsificată (una dintre substanţele folosite în mierea contrafăcută este un hidratant).
  • Testul pâinii. Întinde 1 lingură de miere pe 1 felie de pâine şi las-o câteva minute. Dacă mierea intră în pâine şi o înmoaie, este falsificată.

Iată cum se păstrează mierea!

Mierea nu se păstrează decât în ambalaje curate, din sticlă sau aluminiu. Nu amesteca mierea dintr-un borcan cu cea din altul. Mierea veche conține germeni de fermentație care însămânțează mierea cea proaspătă și aceasta va fermenta la rândul ei, schimbându-și gustul și mirosul.
Mierea nu trebuie păstrată în vase confecționate din zinc, cupru, plumb și aliajele lor deoarece, sub acțiunea acizilor din miere, se formează compuși chimici ce pot duce la intoxicații grave. Nici ambalajele din fier nu sunt indicate deoarece, în timp, mierea va capăta gust și miros neplăcut.
Mierea prinde foarte ușor miros, de aceea trebuie să fii atent unde o depozitezi.
Mierea ambalată în borcane de sticlă va fi ferită de lumina care favorizează, de asemenea, deprecierea calităților mierii, lucru ce poate fi ușor observat datorită schimbării culorii acesteia (culoarea se închide).
În cazul în care mierea s-a cristalizat, pentru a putea fi folosită din nou în stare fluidă, trebuie să o încălzești, punând recipientul într-o baie de apă fierbinte, nu direct pe foc! Mai mult decât atât, nu trebuie să încălzești decât acea cantitate de miere pe care dorești să o folosești, deoarece mierea încălzită fermentează mult mai ușor, conform www.alegesanatos.ro.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1