Trei plante care te ajută după masa îmbelşugată de Paşte

musetel

musetel
Muşeţelul este un remediu eficient împotriva refluxului gastroesofagian
Foto:Shutterstock

Persoanele care prezintă diverse afecțiuni la nivelul tubului digestiv se pot confrunta cu disconfort după mesele copioase de sărbători. Din fericire, remediile din plante pot fi de mare ajutor în astfel de situații. Află care sunt acestea!

Turmericul previne îngrășarea ficatului

În afară de curcumină, turmericul mai conține, în concentrații semnificative, fier, mangan și potasiu. Turmericul este, de asemenea, o sursă importantă de antioxidanți și este de ajutor în prevenirea acumulării de grăsimi la nivelul ficatului, ceea ce ar putea duce la steatoza hepatică. Pe lângă atenția sporită pe care trebuie să o acorzi alimentației, dacă ai probleme de acest tip, poți folosi pudra de turmeric ca remediu natural pentru eliminarea depozitelor de grăsime, preparând-o astfel: pune 500 ml de apă la fiert, adaugă o linguriță de pudră de turmeric și lasă să fiarbă amestecul10 minute. După ce s-a răcit ceaiul, strecoară-l și bea câte o cană cu ceai pe zi.

Mușețelul combate refluxul gastroesofagian

Cu un efect cicatrizant, antispastic și antiinflamator, mușețelul este un aliat puternic împotriva refluxului gastroesofagian, afecțiune care se manifestă prin simptome precum arsuri, eructații (râgâieli), regurgitații și senzație de arsură în piept. Ceaiul de mușețel diminuează inflamația de la nivelul mucoasei tubului digestiv și, totodată, îmbunătățește digestia. Preapară ceaiul dintr-o linguriță de plantă pe care o adaugi peste 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat cinci minute, apoi strecoară. Bea câte trei căni cu ceai pe zi, între mese.

Menta, eficientă în caz de bilă leneșă

Cunoscută în popor și sub denumirea de izmă bună, menta contribuie la funcţionarea normală a tractului digestiv şi ajută în caz de bilă leneșă, stimulând secreţia şi eliminarea bilei. Simptomele bilei leneșe sunt reprezentate de durere în partea dreaptă sub coaste, balonare, greaţă, vărsături şi gust amar. Pentru atenuarea acestor simptome, prepară o infuzie dintr-o linguriță de mentă uscată și din 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 30 de minute, apoi strecoară ceaiul. Bea câte trei căni pe zi.

Loading...

Citește și

  • masa de paste

    Sărbătorile pascale adună familiile în jurul meselor copioase. Bunătățile tradiționale, consumate în exces, ne pot crea disconfort, manifestat prin indigestie ori balonare. De aceea, medicii ne îndeamnă să fim cumpătați. Citește mai multe din numărul de aprilie al revistei Click! Sănătate!

  • Paste obiceiuri traditii Saptamana Mare

    Duminica Floriilor a fost ziua în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, începând astfel Săptămâna Patimilor. Este săptămâna sfântă în care credincioșii trebuie să fie mai buni, mai iertători și să se pregătească să primească lumina Învierii. Deoarece sărbătoarea pascală este înconjurată de obiceiuri și tradiții, iată care sunt cele mai importante:

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1