Topul superalimentelor specifice primăverii

vegetables-2211336_1280.jpg

alimente primavara ceapa verde usturoi ridichi
Ridichiile roșii, legumele de primăvară cu numeroase beneficii pentru sănătate.
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Fiecare anotimp are specifice anumite alimente, care sunt sănătoase și care îi oferă organismului substanțele nutritive de care are nevoie. Și, pentru că am ieșit din iarnă și am intrat în primăvară, iată care sunt superalimentele care nu trebuie să-ți lipsească din meniul zilnic.

Ceapa verde

Cunoscută şi sub numele de ceapa primăverii, aceasta este sursă importantă de fitochimicale (antioxidanţi) şi compuşi sulfurici, care reduc riscul de boli cardiovasculare, renale, cronice şi anumite tipuri de cancer. Produsele cu conţinut de sulf sunt deosebit de eficiente când sunt consumate crude.

Mazărea verde

Printre primele legume care apar primăvara este mazărea. O ceaşcă de mazăre conţine 7 grame de fibre şi 8 grame de proteine, cu aproximativ 100% din necesarul zilnic de vitamina C şi 25% din necesarul de vitamina A. Conţinutul de vitamina A din mazărea verde, combinat cu conţinutul lor ridicat de carotenoide - luteină şi zeaxantină -, sunt foarte buni pentru sănătatea ochilor. În concluzie, mazărea este o legumă foarte sănătoasă.

Descoperă ce alte alimente nu trebuie să-ţi lipsească din meniu pe clickpentrufemei.ro. 

 

Ştii ce beneficii îţi aduc ridichile?

Ce beneficii are consumul de ceapă verde asupra sănătăţii

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1