Topul antibioticelor naturale, bune în răceală

12-13-sante-12879996_l.jpg

Acţionează rapid, nu dau efecte adverse şi le ai la-ndemână, în bucătărie

Durere şi roşu în gât, otită, sinuzită, faringită, bronşită şi orice fel de complicaţii bacteriene date de răceală şi gripă, toate acestea îi fac pe mulţi să dea fuga la farmacie şi să cumpere antibiotice.

Se gândesc cu siguranţă că trebuie să acţioneze rapid pentru a nu risca agravarea problemei. Nimic greşit până aici. Poate doar direcţia. Decât să se îndrepte spre farmacie, mai bine s-ar uita în propria cămară. Aici se găsesc câteva alimente cu puternic efect antibiotic.
Usturoiul. E printre cele mai populare antibio­tice şi antivirale ­naturale. Poate distruge o gamă ­largă de agenţi patogeni, inclusiv bacterii rezistente la unele antibiotice. Cel mai cunoscut component, alicina, are efect împotriva stafilococului auriu, rezistent la unele antibiotice de sinteză. Potrivit cercetărilor, usturoiul ar conţine în total 39 de substanţe cu efect antibiotic, fiind util în tratarea mai multor tipuri de infecţii. Se consumă proaspăt, în mâncare, sub formă de infuzii (când suferi de infecţii respiratorii sau digestive), de sirop (făcut cu miere, când suferi de afecţiuni ale gâtului) sau chiar suc proaspăt stors şi aplicat pe zona afectată (în otite, herpes).
Cuişoarele. Aceste condimente aromate pe care mulţi le folosesc doar în reţete de prăjituri şi de vin fiert se folosesc cu succes în fitoterapie. Secretul lor constă în eugenol, o substanţă activă care le dă acel efect antibiotic. Se folosesc sub formă de infuzie, ulei esenţial sau măcinate şi adăugate în preparate.


Propolisul. E cel mai bun medicament natural în caz de afecţiuni ale gâtului. Poate distruge şi tulpini de E. coli şi de stafilococ auriu şi stimulează imunitatea. Se foloseşte sub formă de tinctură sau ca atare, în stare solidă (se ţine în gură în caz de tuse şi durere în gât). Propolisul se combină perfect cu „sora” lui de stup, mierea, şi ea un excelent antiinflamator, cicatrizant şi antibiotic natural.
Scorţişoara. E un alt condiment cu proprietăţi antiinflamatoare şi antimicrobiene care împiedică dezvoltarea bacteriilor şi a ciupercilor. Cel mai puternic efect îl are sub formă de ulei esenţial, când acţionează împotriva unor tulpini de bacterii rezistente la antibioticele de sinteză.
Uleiul esenţial de cimbru. Poate trata laringita, faringita şi sinuzita, mai ales când e folosit în in­halaţii. Bogat în carvacrol şi timol, două substanţe ac­tive foarte valoroase, e puternic ca antifungic, an­timicrobian şi antibacterian cu spectru larg. Potrivit fares.ro, compuşii uleiului volatil de cimbru acţionează la nivelul membranei celulare a bacteriilor, reducându-i permeabilitatea, ceea ce duce la distrugerea microorganismelorşres­pec­tive. Chiar dacă iei antibiotice de sinteză, poţi suplimenta cu ulei esenţial de cimbru. Studii recente arată că acest ulei potenţează activitatea antibioticelor, prevenind cazurile de rezistenţă la antibiotice şi de recidivă a infecţiei.

 

De ce sunt mai bune faţă de cele de sinteză

Antibioticele de sinteză sunt considerate de medici un rău necesar. Asta pentru că te vindecă de o infecţie, dar au o mulţime de efecte adverse: distrug flora intestinală, putând provoca diaree, vărsături, dureri de stomac, scad imunitatea, iar dacă sunt administrate incorect, bacteriile pot dezvolta rezistenţă la ele. Nu la fel se întâmplă în cazul antibioticelor naturale. Sunt mult mai bine tolerate de organism, nu au niciun efect advers, dimpotrivă, întăresc imunitatea şi, cum conţin o varietate de principii active, bacteriile nu pot dezvolta rezistenţă la ele. Uleiurile esenţiale nu se administrează femeilor însărcinate şi copiilor foarte mici.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1