Tinctura de bujori îmblânzeşte coxartroza

Bujori.jpg

Bujori
Bujorii nu sunt doar flori frumoase, ci și plante de leac
Foto: pixabay.com

Coxartroza este o boală cumplită, fiind însoţită de dureri insuportabile, mai ales dimineaţa. Deteriorarea cartilajului articular, la nivelul şoldului, este specifică acestui reumatism degenerativ.

Specialiştii consideră că de apariţia bolii se fac vinovaţi o serie de factori: ereditari, metabolici, nervoşi, endocrini (cum ar fi obezitatea, diabetul sau tulburările ovariene). De asemenea, şi factorii mecanici (îndeosebi traumatismele sau poziţiile statice defectuoase) pot contribui la declanşarea bolii. Pentru a preveni agravarea coxartrozei şi pentru îmblânzirea durerilor, remediile alopate obişnuite nu prea dau rezultate.   

Cum se prepară tinctura de bujori

Printre remediile populare de top, care au oferit alinare acestei categorii de bolnavi, se numără tinctura de bujori.
Leacul binefăcător se prepară astfel: se culeg tulpini şi rădăcini de bujori, se taie foarte mărunt şi se pun într-un borcan (dar recipientul se umple pe jumătate).

Deasupra plantei se toarnă alcool de 50 grade (de secară, de exemplu);  vasul se închide ermetic şi ingredientele se lasă la macerat timp de 14 zile. După acest interval, licoarea se strecoară şi se toarnă într-o sticlă de culoarea închisă ce se astupă ermetic. Cu această tinctură, bolnavul trebuie să-şi maseze şoldul bolnav şi toate zonele dureroase din corp.

De asemenea, sunt indicate şi băile generale, iar în cada cu apă caldă ( la temperatura corpului) se adaugă opt linguri de tinctură. Baia se repetă de trei ori pe săptămână şi nu trebuie să depăşească 30 de minute. Tratamentul are efecte  estraordinare pentru că redă mobilitatea şoldului afectat de boală.    

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1