Te lasă memoria? Încearcă extracte naturale!

Ai început să observi că uiţi din ce în ce mai des ce ţi-ai propus să faci? Simţi că nu te mai poţi concentra cu uşurinţă asupra treburilor zilnice? Ai putea să-ţi sporeşti puterea de concentrare şi să îţi îmbunătăţeşti memoria cu ajutorul unor extracte naturale, cu beneficii pentru mintea ta.

Pe lângă odihnă corespunzătoare, sport şi mişcare în aer liber, precum şi reducerea stresului, de mare ajutor sunt şi plantele. Extractele naturale care sporesc memoria şi puterea de concentrare funcţionează prin stimularea circulaţiei sanguine la nivel cerebral, dar şi prin mărirea densităţii neurotransmiţătorilor, prin stimularea producţiei de noi celule cerebrale ori prin împiedicarea radicalilor liberi să afecteze creierul. Un mare avantaj al acestora este că nu au efecte nedorite.

Ginseng

În medicina chinezească, ginsengul este folosit de mii de ani pentru efectele pe care le are asupra minţii, îmbunătăţind puterea de concentrare şi memoria. Mai mult decât atât, ginsengul are abilitatea de a ajuta creierul şi corpul să facă faţă mai bine stresului la care te expui. Unele studii sugerează că planta poate proteja celulele cerebrale de toxine, dar şi de beta-amiloide, despre care se ştie că sunt responsabile pentru declinul mental specific înaintării în vârstă.

Ginkgo biloba

Extractul de ginkgo biloba are o serie de efecte benefice asupra funcţiilor cognitive. Studiile făcute în domeniu arată că planta ar putea contribui la procesul de regenerare celulară din creier. Acest extract poate îmbunătăţi memoria, capacitatea de concentrare, dar şi atenţia.

Uleiul de peşte

Acizii graşi Omega 3 sunt esenţiali pentru dezvoltarea creierului, dar şi pentru menţinerea acestuia sănătos. Funcţiile cognitive sunt susţinute de aceşti acizi graşi, studiile arătând că Omega 3 poate preveni şi chiar şi ameliora problemele de memorie, uneori şi în cazul pacienţilor cu Alzheimer. 

Gălbenele

Acest extract are concentraţii mari de luteină şi zeaxantină, care au efecte benefice asupra funcţiilor cognitive. Memoria, dar şi puterea de concentrare şi abilitatea de a-ţi controla impulsurile sunt îmbunătăţite de aceşti doi compuşi ai gălbenelelor. 

Ceai verde

Cercetătorii americani au arătat că extractul de ceai verde are abilitatea de a îmbunătăţi memoria. Acest studiu a fost făcut pe un eşantion de femei cu vârste cuprinse între 50 şi 63 de ani.

Mlădiţe de rozmarin

Rozmarinul are efecte benefice asupra creierului, stimulând funcţiile mentale. Ţinerea de minte este îmbunătăţită cu ajutorul extractului de rozmarin, conform www.doc.ro.

Loading...