Te confrunţi cu celulită? Uite ce trebuie să mănânci!

Mâncărurile bogate în grăsimi, retenţia de apă şi lipsa mişcării duc la apariţia celulitei.

Însă, dintre toate, alimentaţia de zi cu zi este cea mai importantă, de aceea trebuie să-i acorzi o atenţie sporită dacă vrei să previi apariţia aspectului neplăcut de coajă de portocală al pielii. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Citricele. Dacă ai celulită, primul pas este să ai grijă ca pielea ta să fie permanent hidratată. Portocalele şi lămâile te pot ajuta în acest sens, consumul lor ajutând la eliminarea toxinelor din corp şi la echilibrarea pH-ului pielii. Foloseşte zeamă de lămâie în salată, bea suc proaspăt de portocale, iar efectele pozitive nu vor întârzia să apară.

Sfecla roşie. Această legumă conţine licopen, un pigment cu putere antioxidantă care îmbunătăţeşte arderile la nivel celular. Leguma mai conţine potasiu şi vitaminele A şi E, care menţin sănătatea pielii. 

Carnea albă şi peştele. Proteinele din carnea albă (cea de pui, spre exemplu) şi din peşte au efect diuretic. Sunt molecule grele, care scot apa din fluxul sanguin, aceasta fiind apoi evacuată prin urină. Au efect invers sării, care reţine apa în organism.

Castravetele. Nu are mult sodiu în compoziţie, dar conţine mult potasiu – unul dintre cele mai bune diuretice naturale. Este foarte eficace pentru eliminarea apei din organism, fiind în acelaşi timp prietenos cu silueta, datorită aportului caloric scăzut (12 calorii la suta de grame).

Broccoli. Conţine acid alfa lipoic, un antioxidant care e solubil în grăsimi. Astfel, compusul pătrunde cu uşurinţă prin membrana celulară, protejând organismul de acţiunea radicalilor liberi şi favorizând metabolismul ceular al glucozei. Broccoli mai este şi o sursă excelentă de vitamina C şi de fibre care stimulează tranzitul intestinal, contribuind la eliminarea toxinelor din organism. 

Ciocolata neagră. Probabil crezi că dulcele este interzis când lupţi împotriva kilogramelor în plus şi mai ales cu celulita, însă regula nu este valabilă în cazul ciocolatei negre – dacă o mănânci cu măsură. Antioxidanţii din compoziţia sa contribuie la sănătatea pielii. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1