Strategii pentru a ține febra sub control

febra.jpg

termometru si pastile
Febra poate deveni periculoasă în anumite situații
foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Terapeuții europeni apreciază că, pentru organismul nostru, febra nu reprezintă o mare amenințare. Prin această modalitate, corpul se apără de infecții și sporește mecanismele naturale de apărare.

Creierul transmite în organism omanda de a deplasa sângele din interiorul pielii spre suprafață. Atunci, anticorpii din sânge și leucocitele se deplasează spre punctul infectat din organism și se luptă să-l distrugă.

Numeroși factori precum hrana, emoțiile, hainele neadecvate, efortul suținut sunt surse care contribuie la creșterea temperaturii corporale și declanșarea febrei.

În privința copiilor, febra este mai ridicată decât la adulți. De asemenea, și variațiile zilnice sunt mai mari. Chiar dacă temperatura de 37 de grade este considerată normală, dacă trece de 37,5, se instalează febra. 

Există câteva modalități care ne ajută să ținem febra sub control:

  • Asigurați continuu aer proaspăt în încăperea în care stați
  • Este benefică dieta hidrică. Unii medici recomandă bolnavului să cpnume mai ales sucuri până când temperatura revine la normal.
  • Hainele comode sunt și ele importante
  • Dacă aveți febră, tamponați fruntea cu apă pentru a ajuta pielea să radieze excesul de căldură. Puteți tampona tot corpul cu un burete înmuiată în apă călduță, mai ales în zonele mai calde, de exemplu, axilele.
  • Nu folosiți comprese reci, căci acestea pot provoca constricția vaselor de sânge, ridicând mai mult temperatura.
  • Beți multe lichide, căci corpul transpiră pentru a se răci. Pe lângă apă, medicii recomandă sucurile de fructe și legume, care conțin minerale și vitamine, substanțe de care organismul are nevoie pentru a-și crește rezistența.
  • Ceaiul de tei este benefic în cazul febrei. Se prepară dintr-o lingură de flori și o ceașcă de apă clocotită. De asemenea, ceaiul preparat din flori de tei, cimbru și mușețel are efecte antiseptice. Beți 3-4 cești pe zi.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5