Smoothie-ul tău este, oare, sănătos?

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Smoothie-urile sunt super-sănătoase - știm cu toții asta. Dar este adevărat? Sigur, smoothie-urile sunt pline de fructe și legume, care conțin vitamine valoroase și minerale, să nu mai vorbim de fibre, proteine și carbohidrati buni. Dar dacă nu le prepari în mod corect, smoothie-urile, de fapt, pot influența negativ sănătatea ta. Vrei să știi cum să eviți asta?

Smoothie-urile sunt super-sănătoase - știm cu toții asta. Dar este adevărat? Sigur, smoothie-urile sunt pline de fructe și legume, care conțin vitamine valoroase și minerale, să nu mai vorbim de fibre, proteine și carbohidrati buni. Dar dacă nu le prepari în mod corect, smoothie-urile, de fapt, pot influența negativ sănătatea ta. Vrei să știi cum poți evita asta?

#1: Smoothie-ul poate deveni ușor prea mare

Ai obiceiul de a consuma deodată un pahar imens de smoothie - și ești mândru de tine, în același timp? Ei bine, ar trebui să știi că, în timp ce acestea sunt, în general, scăzute în calorii (mai ales în cazul în care acestea se bazează pe legume) și considerate sănătoase, smoothie-urile încă mai conțin calorii - și dacă le consumi în exces, acest lucru poate contribui cu ușurință la greutatea ta.

Așadar, în loc să consume jumătate de litru de smoothie, poți consuma jumătate din această cantitate. Te vei sătura și din atât și este cantitatea perfectă de care ai nevoie organismal tău cu adevărat.

#2: Smoothie-ul poate să conține prea multe calorii

Smoothie-urile sunt văzute ca fiind super sănătoase, o gustare scăzută în calorii – dar asta nu este neapărat adevărat. Da, dacă le prepari cu legume, fructe scăzute în calorii și lapte fără grăsime sau chiar apă, este adevărat. dar dacă alegi ingredientele greșite, atunci din păcate, nu ai putea fi mai departe de adevăr.

Fructe cum ar fi bananele și avocado, unturile, cum ar fi untul de nuci și untul de semințe, și adaosurile, cum ar fi laptele de cocos, frișca sau chiar înghețata poate provoca un număr ridicol de mare de calorii în smoothie-ul tău, așa că încearcă să le eviți dacă  încerci să pierzi din greutate, sau, consumă-le cu moderație și nu toate dintr-o dată.

#3: Smoothie-ul poate fi prea dulce

Unul dintre motivele pentru care iubim smoothie-urile este pentru că sunt dulci. Dar, dacă smoothie-ul nostru este prea dulce, atunci mai bine am consuma o bucată de plăcintă sau prăjitură în locul acestuia. Da, atât de dulci sunt unele smoothie-uri!

Așadar, atunci cânt îți vei prepara un smoothie, evită zahărul sau îndulcitorii, chiar și cei naturali. Nu este nimic în regulă în a adăuga o linguriță de miere, dar doar o linguriță și numai dacă celelalte ingrediente nu sunt atât de dulci. Pentru a te asigura, baza smoothie-ului ar trebui să fie legumele, nu fructele, deoarece îl va face în mod semnificativ mai scăzut în calorii și zahăr.

#4: Smoothie-ul poate fi consumat în momentul nepotrivit al zilei.

Smoothie-urile sunt sănătoase, așadar, acestea ar trebui să fie o alegere excelentă în orice moment al zilei, nu? Ei bine, nu. Indiferent de cât de atenți suntem atunci când le preparăm, acestea vor conține întotdeauna destul de mult zahăr, care nu este cea mai bună alegere pentru consumarea acestuia seara, mai ales dacă încerci să pierzi în greutate.

Smoothie-ul este de fapt alegerea perfectă pentru micul-dejun, gustarea de după-amiază sau masa post-antrenament, deoarece conține carbohidrați valoroși, fluide îndeajuns și protein prețioase de care organismal are nevoie în momentele acestea ale zilei– dar nu atât de mult seara.

#5: Smoothie-ul tău ar putea conține mult aer

 

Smoothie-urile sunt realizate prin mixare, iar această acțiune poate fi uneori problematică. În timp ce este o modalitate foarte bună de a amesteca perfect toate ingredientele, aceasta acțiune poate face ca smoothie-ul să fie prea spumos, mai ales în cazul în care blender-ul nu este de cea mai bună calitate. Această spumă reprezintă de fapt bule de aer, și dacă ingerezi prea mult aer, poate cauza indigestie și flatulență.

Totuși, această problemă este ușor de rezolvat prin utilizarea unui tip de blender corect. Unele blendere moderne, cum ar fi Delimano MultiFresh folosesc o tehnică revoluționară de mixare în vid, care extrage aerul și previne astfel spumarea, iar tu te vei simți confortabil după consumarea smoothie-ului.

BONUS: Intră aici și vezi planul nutrițional "Refresh în 21 de zile!".

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5