Scapă de febră musculară cu ghimbir

ghimbir.jpg

ghimbir, antinflamator, analgezic, ceai de ghimbir, afrodiziac
Ghimbirul reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă.
www.clicksanatate.ro

Inflamația este alarma pe care organismul o dă când ești ținta unei posibile îmbolnăviri. Ei bine, plantele te pot ajuta la ameliorarea durerii și la reducerea inflamației.

Boala inflamatorie se referă la prezența inflamației care poate afecta majoritatea organelor și țesuturilor corpului uman: sistemul digestiv, sistemul nervos, pielea , articulațiile.

Inflamațiile pot apărea ca rezultat al febrei, gutei, virusurilor, oboselii cronice, a diverselor răni, iar în unele cazuri apar ca urmare a osteoporozei sau a artritei. Cele mai frecvente inflamații apar la nivelul articulațiilor din cauza bolilor reumatice, care se manifestă cel mai des prin dureri de spate sau prin îngreunarea și limitarea mișcărilor.

Ghimbirul te scapă de febra musculară

Este un anti-inflamator și anti-reumatic recunoscut. Reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. O cană de ceai de ghimbir după ce ai depus efort fizic te ajută să eviți apariția febrei muscular și a durerilor de încheieturi.

Decoctul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulcește cu miere și se beau 2 căni pe zi. În cazul inflamațiilor locale, de tipul luxatiilor, compresele cu ghimbir fac minuni.
Află pe Clicksanatate.ro ce alte remedii naturiste combat inflamația și durerea!

Un test rapid îți arată dacă durerea e cauzată de spondilită

Copilul are autism sau nu?

Loading...
 
 

Citește și

  • Rădăcina de ghimbir este deosebit de aromată, având un gust atât picant, cât şi dulce şi o savoare deosebită. O serie de componente bioactive din ghimbir stimulează sistemul imunitar, iar medicina Ayurveda şi cea chineză recomandă de mii de ani ghimbirul în cazurile de infertilitate, frigiditate sau astenie sexuală, cu rezultate foarte bune.

  • Afecţiunile de sezon se pot trata acasă, cu remedii naturale. Întărirea imunităţii e extrem de importantă. Specialistul Click! în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş ne dă azi câteva reţete simple.