Salata verde, plină de minerale şi vitamine

Datorită conţinutului bogat de vitamine şi minerale, salata verde revigorează organismul. Se consumă, de obicei, în stare proaspătă, alături de alte legume sau în sendvişuri. Bogată în substanţe nutritive, ea oferă multiple beneficii nutritive şi pentru sănătate.

  • Tratează constipaţia. Salata verde poate fi folosită cu succes pentru vindecarea constipaţiei şi a altor tulburări gastrointestinale. Adăugaţi peste ea suc de lămâie, de mentă şi miere de albine pentru tratarea dispepsiei, stării de greaţă, vărsăturilor, indigestiei, icterului şi a hemoroizilor.
  • Ameliorează insomnia şi durerile de cap. Salata verde conţine o substanţă numită lectucarium, care are capacitatea de a induce somnul. Un amestec de salată verde şi ulei de trandafiri aplicat pe frunte şi la tâmple stimulează somnul persoanelor care suferă de insomnie şi ameliorează durerile de cap.
  • Ajută la tratarea anemiei. Salata verde conţine cantităţi mari de fier şi consumul acesteia ajută la creşterea valorilor hemoglobinei din sânge. Este folosită ca tonic excelent pentru persoanele care suferă de anemie. Absorbţia fierului din salată verde este mai mare decât cea din suplimentele care conţin fier.
  • Benefică în sarcină. Salata verde conţine acid folic, care ajută la prevenirea anemiei din timpul sarcinii. Salata verde se presupune că previne avortul şi influenţează secreţia şi eliberarea de progesteron, responsabil pentru lactaţie, la mamele care alăptează.
  • Plină de vitamine şi minerale.Vitaminele din salata verde sunt numeroase. Frunzele proaspete sunt o sursă excelenţă de vitamina A şi beta caroten. Doar 100 g de salată verde proaspătă, crudă oferă 24% din necesarul zilnic de vitamina A şi 4443 mcg de betacaroten. Aceasta mai conţine cantităţi mari de minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu - esenţiale pentru metabolismul corpului. Potasiul este o componentă importantă a celulelor şi fluidelor corpului care ajută la controlul ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale. Manganul este folosit de organism ca un co-factor pentru enzima antioxidantă superoxid dismutaza. Cuprul este necesar pentru producerea de celule roşii din sânge. Fierul este esenţial pentru formarea celulelor roşii din sânge, conform www.sfatulmedicului.ro.
Loading...