S-a constatat că paracetamolul diminuează teama de moarte

medicamente.jpg

În mod surprinzător, paracetamolul combate teama de moarte
Foto: pixabay

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Popularul paracetamol, medicament folosit pe scară largă de mii de pacienți în lume, este administrat pentru combaterea durerii și a febrei. În același timp, cercetătorii din numeroase țări au continuat să studieze proprietățile ” modestului” medicament cu efecte analgezice (reducerea durerii) și antipiretice (scăderea febrei) și au descoperit că acest medicament preferat de mii de persoane mai are și alte calități terapeutice.

Paracetamolul diminuează teama de moarte !

Dintre calitățile  terapeutice surprinzătoare ale Paracetamolului s-a constatat că acesta  diminuează teama de moarte. De exemplu, cercetătorii de la University of British Columbia  au constatat cu uimire că Paracetamolul diminuează ”angoasa emoțională” și teama de moarte. Totodată, referindu-se la efectul analgezic ( reducerea durerii), studiile efectuate de cercetătorii elvețieni, la care au participat un număr de 58.556 de pacienți, au  evidențiat că Paracetamolul, folosit și în doza maximă recomandată de medic, rareori alină durerile provocate de osteoartrită ( boală cronică degenerativă a articulațiilor periferice, una dintre cele mai frecvente  boli ale articulațiilor periferice).

Diclofenacul, benefic pentru osteoartrită

 În schimb, cercetătorii au constatat că  anumite medicamente anti-inflamatoarea nesteroidiene (AINS- o clasă de medicamente care au efecte analgezice și antipiretice ), de exemplu diclofenacul sau etoricoxibul, au fost eficiente în peste 95% dintre cazurile de osteoartrită.       

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5