Renunţă chiar ACUM la sucurile acidulate. Îţi distrug organismul

hipertensiune.jpg

suc acidulat, suc carbogazos, bauturi carbogazoase, osteoperoza, clicksanatate.ro
Fructoza, substanță ce se regăsește din plin în sucurile acidulate, face ca tensiunea arterială să crească.
www.clicksanatate.ro

Obișnuiești să bei sucuri carbogazoase? Ar fi bine să încerci să renunți la ele. Medicii avertizează că acestea fac ravagii în organism, iar consecințele pot fi devastatoare.

În primul rând, e bine de știut faptul că sucurile carbogazoase nu conțin vitamine și nici minerale, ele fiind preparate din apă filtrată, cafeină, agenți aromatizați și zahăruri rafinate.

Îngrașă rapid

 

Este dovedit faptul că, persoanele care consumă 330 de ml de astfel de băuturi, zilnic, iau în greutate –într-o singură lună - jumătate de kilogram. După fiecare pahar de suc acidulat consumat riscul de obezitate crește de 1,6 ori.

În plus, cei care consumă astfel de licori se pot îmbolnăvi și de diabet. Diabetul este o consecinţă a creşterii în greutate şi a obezităţii.

Riscul de osteoperoză crește

Medicii avertizează că sucurile carbogazoase contribuie la pierderea calciului din organism și scade densitatea osoasă. Astfel, riscul de osteoperoză crește simțitor. Pe de altă parte, sodiul conținut de această băutură reprezintă un factor de risc pentru calicifierea oaselor, mai ales la copii.

 

Tensiunea arterială mărită

Fructoza, substanță ce se regăsește din plin în acest băuturi, face ca tensiunea arterială să crească. De asemenea, un consum ridicat de suc acidulat crește riscul bolilor renale.

 

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.

Loading...

Citește și