Sfatul de la bunica este valabil și acum. Ceaiul de ceapă este un remediu pentru răceală și gripă

ceai1.jpg

ceai ceapa
Ceaiul de ceapă are beneficii pentru sănătate
FOTO: Unsplash.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Când vorbim despre ceapă ne gândim la faptul că o vom adăuga la mâncare pentru a-i da un gust bun. Este utilizată, în mod obișnuit, ca garnitură sau condiment, dar poate să fi consumată și sub formă de ceai de ceapă.

Ceapa poate să aibă și multiple beneficii pentru sănătate, în principal datorită conținutului ridicat de antioxidanți și compuși care conțin sulf. Ceapa poate reduce riscul de a dezvolta mai multe tipuri de cancer, îmbunătățește dispoziția, menține sănătatea pielii și a părului, dar totodată, are efect antioxidant și antiinflamator, conform doc.ro.

Beneficiile ceaiului de ceapă

Specialiștii vorbesc despre multe avantaje asociate cu ceaiul de ceapă, principalul fiind capacitatea sa de a calma simptomele de răceală sau gripă. Utilizările medicale ale cepei sunt bine documentate în medicina populară, unde această legumă este utilizată pentru ameliorarea congestiei nazale și îmbunătățirea dificultăților de respirație

1. Remediu pentru răceală și gripă. Contribuie la reducerea febrei, calmarea durerii în gât,tusei și congestiei nazale.

2. Benefic pentru inimă.  Există dovezi că consumul de ceai de ceapă ajută la reducerea colesterolului rău din sânge. Previne formarea cheagurilor de sângeși blocarea arterelor,care reprezintă principalele cauze ale bolilor de inimă. De asemenea, contribuie la controlul hipertensiunii arteriale.

3. Menține sănătatea oaselor.  Ceaiul de ceapă ajută la întărirea oaselor, deoarece cromul din compoziția acestei băuturi încetinește pierderea calciului din oase. Sulful, un alt ingredient din ceaiul de ceapă, ajută la construirea cartilajelor și tendoanelor, dar are și proprietăți antiinflamatorii, reducând inflamațiile articulare.

4. Reduce afecțiunile respiratorii.  Are efect relaxant asupra mușchilor căilor respiratorii drept pentru care este recomandat pacienților cu bronșită

5. Reduce riscul de cancer. Un consum de ceapă roșie reduce riscul apariției cancerului de plămâni, ovarian, de sân, de prostată sau cancerului de colon. Quercitina, un antioxidant, dar și vitamina C elimină radicalii liberi din organism, inhibând enzimele responsabile de producerea lor.

Cum se prepară ceaiul de ceapă?

Nu ai nevoie decât de o ceapă și niște apă. Poți să toci ceapa și să o adaugi în vasul cu apă pe care l-ai pus la fiert, când clocotește. Lasă preparatul la infuzat pentru câteva minute, iar după aceea strecoară-l. De asemenea, pentru a prepara acest ceai poți să folosești și o ceapă presată, pe care să o adaugi în apă fiartă. O altă modalitate de a prepara ceaiul de ceapă este prin tăierea unei cepe mari în sferturi peste care să adaugi un litru de apă clocotită. Amestecul se strecoară după 15 minute.

Ceaiul de ceapă mai este recomandat pacienților diabetici, persoanele care au probleme cu indigestia, constipația, balonarea și celor care au probleme cu somnul. De asemena, s-a demonstrat că ajută la întărirea sistemului imunitar și te ajută să previi afecțiunii infecțioase, precum E.coli și Salmonella.

Citește și:
Ceapa roşie, tratament pentru astm

Efectele terapeutice ale cepei. Ce afecțiuni poate trata leguma

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • ceapa rosie

    Decenii la rândul, ”boala venelor umflate”, varicele, a făcut mii de victime în rândul bărbaților și femeilor. Există dovezi certe că, multă vreme, chinuitoarele dureri puteau fi liniștite doar cu ajutorul bisturiului. În timp, medicina alopată a căutat soluții mai blânde pentru cumplita boală și a găsit ajutor în natură, mai precis în banala ceapă roșie.

  • Odată cu venirea sezonului cald, au apărut primele legume şi verdeţuri de primăvară. Ceapa verde se află printre ele şi nu trebuie evitată! Motivul? Susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Iată câteva dintre beneficiile pe care ni le poate aduce consumul regulat de ceapă.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5