Remedii rapide contra sughițului. În ce cazuri trebuie să apelăm la un medic

sughit-remedii.jpg

Remedii tradiţionale pentru sughiţ stau la îndemnâ oricui
foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Deseori, stomacul nostru este iritat, și de aceea , ne confruntăm cu reacția sa, sughițul. Specialiștii precizează că, în astfel de situații, este vorba despre o reacție de apărare a orgnismului conra unui factor nociv. Stomacul foarte plin poate provoca crize de sughiț.

Stomacul plin poate să fie cauzat de:

 • Consumul rapid al multor alimente;
 • Consumul unei cantități prea mare de alcool;
 • O schimbare bruscă a temperaturii la nivelul stomacului: când se consumă o băutură fierbinte, apoi o băutură rece.

Referindu-se la cauzele cunoscute ale sughițului persistent sau refractor, specialiștii menționează:  

 • Problemele  sistemului nervos central (infecțiile, accidentul vascular cerebral diverse leziuni și cancerul); 
 • Anestezia;
 • Iritația nervilor din cap, gât sau piept;
 • probleme de sănătate mintală;
 • Problemele cauzate de procesele chimice care se produc în organism: scăderea funcției renale sau hiperventilația.

Opinii referitoare la durata unui sughiț

Cercetările  referitoare la durata unui sughiț susțin că, de obicei, acest disconfort durează câteva minute sau chiar câteva ore. Totodată, sughițul care durează mai mult de 48 de ore se numește sughiț persistent, iar sughiţul care durează mai mult de o lună se numește sughiț refractar. În același timp, studiile pe această temă precizează că, deși cauzele sughițului refractar sunt foarte rare, acest sughiț are efecte grave deoarece poate provoca  epuizarea organismului, insomnia și chiar pierderea în greutate. De asemenea, specialiștii  consideră că atât sughițul persistent cât și cel refractar pot fi  semnul unei probleme mai grave de sănătate și, de aceea, ei recomandă persoanelor afectate de astfel de probleme să se adreseze unui medic specialist.

Remediile folosite pentru tratarea sughițului

Deseori, crizele de sughiț se liniștesc în câteva minute și nu trebuie să folosim un anumit tratament. Totuși, când sughițul ne deranjează foarre mult,  putem interveni și pentru a opri contracțiile. Iată cele mai eficiente remedi populare care sunt la îndemâna noastră, pentru a opri sughițul:

 1. Să vă țineți respirația în timp ce numărați, rar, până la 10.
 2. Sămâncați o linguriță de miere sau de zahăr.
 3. Să beți repede un pahar de apă.
 4. Să mâncați o felie de lămâie.
 5. Să respirați într-o pungă de hârtie.
 6. Să beți un pahar cu apă rece cu înghițituri mici și dese.
 7. Să apelați la ajutorul unui medicament antiacid. O tabletă sau două dintr-un medicament antiacid oprește sughițul. Există și recomandarea folosirii unui medicament care conține magneziu, deoarece acest mineral este un calmant al nervilor.   
 8. Mestecați o linguriță de semnințe de mărar. La fel ca şi mierea, seminţele de mărar acţionează asupra nervului vag (nervul cranian) şi contribuie la încetarea spasmelor care cauzează sughiţurile. Acest remediu este o experineță plăcută și eficientă, deoarece  are efect sigur asupra sughițului.

Trebuie să cerem ajutorul unui specialist când sughitul persistă și după aplicarea unor remedii tradiționale. De asemenea, s-a constatat că acupunctura vine în ajutorul persoanelor afectate de sughiț pe termen lung.

 

Loading...