Remedii cu sfeclă roșie

sfecla_rosie.jpg

remedii sfecla rosie medicament natural sange hemoglobina
Grație conţinutului ridicat de substanțe nutritive, sfecla roşie este utilă în colite, enterite, tuberculoză şi în timpul epidemiilor de gripă.
www.clickpentrufemei.ro

În copilărie, mi se spunea să mănânc cât mai multă sfeclă roșie, ca să fiu roșie în obraji. Și pe bună dreptate! Leguma este un medicament natural, care are proprietatea de a crește cantitatea de hemoglobină din sânge și de a regenera celulele hepatice.

Bogăție de substanțe nutritive

Vitaminele A și C, complexul de vitamine B, potasiul, manganul, magneziul, fosforul, iodul, calciul, fierul și antioxidanții sunt o parte din compușii care se află în compoziția sfeclei roșii. În stare crudă, doza zilnică recomandată de sfeclă roșie este de 100-150 de grame, în combinație cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, țelina sau varza roșie. Este bine să mănânci sfecla roșie crudă sau coaptă doar cât să intre furculița cu ușurință în ea. Dacă e gătită prea mult, își pierde din substanțele nutritive.

Protejează ficatul

Substanțele nutritive din sfecla roșie protejează celulele hepatice, contribuie la regenerarea lor și stimulează buna funcționare a ficatului. Sucul de sfeclă roșie este recomandat bolnavilor de hepatită, dar și suferinzilor de ficat gras. Stoarce o jumătate de sfeclă roșie, un morcov și un măr și bea sucul imediat. Poți ține cura câteva săptămâni.

Descoperă cele mai bune remedii cu sfeclă roșie pe clickpentrufemei.ro

 

Remedii împotriva oboselii

Remedii naturale pentru pielea uscată

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1