Rău de maşină? Încearcă soluţii naturale!

Se apropie perioada concediilor şi te gândeşti cu teamă la călătorii? Fie că ai rău de maşină, de avion sau de a merge cu vaporul, îţi venim într-ajutor cu remedii din natură. Citeşte mai multe în numărul din iunie al Revistei Click! Sănătate!

Când apare senzaţia neplăcută de ameţeală şi de greaţă, creierul primeşte semnale contradictorii de la ochi şi urechi. Spre exemplu, dacă priveşti în jos când eşti în maşină, ochii întâmpină dificultăţi de focalizare, dar urechile transmit creierului mesajul să te mişti. Este o senzaţie contradictorie, dată de urechea internă, care este responsabilă pentru echilibrul corpului. Senzaţia de rău de mişcare manifestată, uneori, brusc, prin vărsături, ameţeală şi stare generală de rău, poate fi atenuată cu soluţii naturale, cele mai eficiente ajutoare fiind ghimbirul şi menta.

Încearcă infuzia de ghimbir 

Înainte să pleci la drum, bea o ceaşcă de infuzie din ghimbir. Băutura este recunoscută pentru proprietăţile de combatere a răului de maşină. Studiile ştiinţifice au demonstrat că o ceaşcă de ceai de ghimbir concentrat reduce cu până la 90% riscul de a suferi de greaţă şi de alte simptome specifice răului de transport. Pentru a-l prepara, taie 10 feliuţe de rădăcină de ghimbir şi lasă-le în apă clocotită, la infuzat, cel puţin 10 minute. Strecoară amestecul, eventual adaugă puţină miere, dacă ţi se pare foarte aromat. Este bine să îl bei cu înghiţituri mici, pentru un plus de efect.

Ceaiul de mentă combate greaţa

Pe distanţe mai lungi, există riscul să te confrunţi cu neplăceri digestive cauzate de răul de transport. Astfel, odată cu senzaţia de pierdere a echilibrului, poţi manifesta şi stări de vomă şi diaree. Ca să previi aceste probleme, când pleci în călătorii, ia cu tine ceaiul de mentă, pe care îl prepari dintr-o linguriţă de plantă la 1 cană cu apă clocotită, şi bea-l îndulcit cu puţină miere. Poţi adăuga şi lămâie, pentru un efect mai bun. De asemenea, poţi folosi ceaiul de mentă şi sub formă de cataplasme pe frunte.

Plante cu efect relaxant

În caz că nu ştiai, au proprietăţi eficiente contra răului de mişcare şi levănţica şi obligeana, plante care sunt recomandate în combaterea stărilor de anxietate şi hiperexcitabilitate, senzaţii specifice de dinaintea deplasării cu maşina, trenul, avionul sau cu vaporul.

Loading...