Raport OMS: Remdesivir nu are efecte considerabile asupra șanselor de supraviețuire a pacienților cu Covid-19

remdesivir.jpg

remdesivir
Sursă foto: Shutterstock

Tratamentul cu Remdesivir nu are efect substanțial asupra șanselor de supraviețuire a pacienților cu Covid-19, arată un test clinic realizat de Organizația Mondială a Sănătății.

Rezultatele testului Solidarity al OMS, care a studiat efectele Remdesivirului și ale altor trei potențiale scheme terapeutice la 11.266 pacienți spitalizați, a concluzionat că niciunul dintre tratamente nu a ”afectat substanțial mortalitatea” sau a redus nevoia de ventilare mecanică a pacienților, potrivit publicației americane Financial Times. Mai mult decât atât, rezultatele testului OMS arată de asemenea că aceste medicamente au avut efect redus asupra perioadei în care pacienții au stat în spital, informează Hotnews.ro.

remdesivir-coronavirus-shutterstock-467x350.jpg

remdesivir
Președintele american Donald Trump a fost tratat cu Remdesivir
Sursă foto: Shutterstock

”Remdesivir, hidroxiclorochina, lopinavir și interferon au părut să aibă efect redus asupra mortalității în spital”, arată studiul.

Medicamentul Remdesivir nu va fi produs în România nici în 2021 

nelu-tataru-masca-de-protectie.jpg

nelu tataru
Nelu Tătaru
Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine că este nevoie de o line specială de producţie, pe care producătorii români de medicamente nu o au. În plus, România nu are nici licenţa pentru producţia antiviralului. În spitale ne folosim de ce primim de la Comisia Europena. Din iulie şi până în septembrie am primit  donaţii de 12.000 de doze, iar în octombrie vor mai veni tot atâtea.

 
 
Loading...
 
 

Citește și

  • Nelu Tătaru portret

    Nelu Tătaru este noul ministrul al Sănătății, după demisia, de azi dimineață, a lui Victor Costache. Anunțul a fost făcut îîn cadrul unei conferințe de presă de căre premierul Ludovic Orban. Nelu Tătaru, aflat la Suceava pentru gestionarea crizei medicale din cadrul Spitalului Județean, se întoarce, azi, în Capitală pentru depunerea jurământului la Palatul Cotroceni. Iată cine este Nelu Tătaru, noul șef de la Sănătate.

  • remdesivir, tratamentul pentru coronavirus

    Începe bătălia internațională pentru Remdesivir, iar noi, românii, ar trebui să ne gândim cum să ne descurcăm singuri, avertizează Alexandru Rafila. Medicamentul salvator în caz de Covid-19 ar putea ajunge foarte scump după ce compania americană care îl produce a decis să-l vândă direct către spitale, și nu prin Departamentul de Sănătate, ca până acum.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1