Propolisul – un produs revoluționar în medicină

propolis.jpg

Propolisul are numeroase proprietăți benefice

S-a constatat că proprietățile sale curative (peste 70 la număr) are numeroase proprietati curative care ne protejează sănătatea. Propolisul este eficient în tratarea numeroaselor afecțiuni: ulcer, herpes, boli respiratorii, paradontoza, tumori, afecțiuni oftalmologice, carii și candidoze.

Terapia cu propolis este recomandată de terapeuți pentru afecțiuni grave. Este anestezic local multitumoral, antihemoragic, antiinflamator, antiviral, antioxidant, depurativ, hipotensor, antisudorific, cicatrizant, nutritiv, dezinfectant, mineralizant, antiparazitar, antibiotic cu spectru larg.

În lista beneficiilor acestui valoros medicament, specialiștii ne asigură că propolisul ne protejează de radiații, este dezinfectant de calitate și regenerator epitelial. 

Cum se administrează propolisul?

Cele mai multe utilizări apar sub formă de tinctură care conține cea mai mare concentrație de propolis. Se recomanda : 15 – 80 picături pe zi de tinctura. De asemenea și propolisul brut: 1 – 5 grame pe zi are efecte deosebite asupra sănătății. În această formă poate fi înghițit dupa ce a fost mestecat timp de 15 – 20 de minute.

Extern, propolisul este folosit că unguent, spray și supozitoare.

Propolisul este și un valoros remediu cosmetic

Pentru dermatită seboreica, iată o rețetă de succes. Se amestecă o linguriță de tinctură de propolis intr-un litru de apa în care se adaugă o lingură de miere și 3 linguri de târâte. Se masează zonele afectate de mătreață, apoi se spăla cu șampon și se clateste cu apa din abundență. 

 

 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5