Primele semne care indică autismul la copii

primele_semne_care_indica_autismul_la_copii.jpg

Primele semne care indică autismul la copii
Primele semne care indică autismul la copii

Nu este deloc uşor pentru un părinte să afle că micuţul său are autism. Dar cum îţi poţi da seama? Iată câteva indicii prin care poţi identifica această tulburare!

Primele semne care indică autismul la copii

Semnele autismului pot fi, în unele cazuri, vizibile înainte de vârsta de un an sau de un an şi jumătate. În alte cazuri, copiii par a se dezvolta normal şi, dintr-o dată, undeva după vârsta de un an şi jumătate, uită cuvinte pe care le-au învăţat, se joacă inadecvat cu jucăriile – rotesc la nesfârşit roţile unei maşinute, nu mai imită adulţii din jur, pierd contactul vizual, par absenţi.

Ce este autismul şi când se instalează

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerată ca fiind una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Această tulburare prezintă o largă varietate de manifestări care apar în urma unor disfuncţionalităţi de dezvoltare ale sistemului nervos central. Cauzele specifice sunt încă necunoscute. Autismul este prezent încă de la naştere şi se păstrează pe durata întregii vieţii. Poate fi observat încă din primul an de viaţă sau se poate instala în jurul vârstei de 2-3 ani, chiar dacă, până la această vârstă, copilul a avut o evoluţie normală.

Află semnele care indică autismul la copii doar pe clickpentrufemei.ro!

Astenia de primăvară. Simptomele care te trimit la medic

Dieta de 1200 de calorii. Cum slăbeşti sigur şi sănătos

 

 

Loading...

Citește și