Plante utile în anxietate

Citeste tot despre: 

Tulburare afectivă, anxietatea înseamnă teamă, nesiguranţă, agitaţie. În cazurile uşoare, medicul apifitoterapeut poate recomanda un tratament naturist cu plante care diminuează stresul, anxietatea, agitaţia.

Rhodiola rosea (sau ruja) este o plantă cu puternice proprietăţi adaptogene, care scade secreţia hormonilor de stres şi, în consecinţă, reduce stresul şi anxietatea. În plus, stimulează secreţia de serotonină şi dopamină, care induc o stare de calm, de bine.
Lavanda este una dintre cele mai eficiente plante cu efecte antistres, calmante, anxiolitice. Se poate administra intern, sub formă de tinctură, ceai, capsule cu ulei de lavandă sau extern, adăugând câteva picături de ulei esenţial de lavandă în lampa de aromoterapie, în uleiul de masaj sau în apa de baie.
Busuiocul şi menta sunt tonice ale sistemului nervos, înlătură gândurile negative. Se administrează sub formă de infuzie sau pulbere. 
Sunătoarea este o plantă cu efecte antidepresive şi anxiolitice marcante, care se poate administra sub formă de ceai, tinctură sau capsule.
Roiniţa (sau melissa) şi valeriana au efecte calmante şi relaxante, anxiolitice utile în special în cazul persoanelor stresate, suprasolicitate. Reduc starea de tensiune acumulată în timpul zilei şi favorizează somnul.
Teiul calmează. Se poate consuma sub formă de ceai călduţ (infuzie, una-două căni/zi, ultima, înainte de culcare) sau se fac băi cu flori de tei, scrie farmaciata.ro.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1