Plante şi alimente pentru pielea uscată

Citeste tot despre: 

Frigul şi vântul îţi afectează pielea mai mult decât ai crede, iar faţa şi mâinile sunt cele mai expuse. Iată ce plante şi alimente te ajută să-ţi menţii o hidratare optimă pentru întreg organismul!

  • Aloe vera este un emolient excelent, vindecă şi are proprietăţi hidratante. Ajută şi la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Aplică gel de aloe vera pe zona afectată şi rezultatele nu vor ezita să apară. 
  • Gălbenelele şi tătăneasa au proprietăţi emoliente pentru piele. Pot fi folosite la băile de aburi pentru faţă sau pentru prepararea apei de plante sau de flori. Stropeşte-ţi pielea în timpul zilei cu apă de plante sau de flori, ca să-i redai umiditatea. 
  • Levănţica este bună pentru aproape toate tipurile de piele, dar în special pentru pielea uscată. Poţi cumpăra apă de levănţică gata preparată sau poţi s-o prepari adăugând câteva picături de ulei esenţial în 200 ml de apă distilată sau făcând o infuzie din frunze şi flori de levănţică proaspătă, conform www.csid.ro.
  • Mănâncă echilibrat. Legumele, fructele, cerealele, seminţele, alunele şi nucile nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie. Consumă proteine de calitate din surse vegetale şi creşte cantitatea de alimente crude din dieta ta.
  • Alimentele bogate în sulf păstrează pielea moale şi tânără. Surse bune de sulf sunt usturoiul, ceapa, ouăle şi sparanghelul. Sulful e prezent şi în aminoacidul L-cisteină, care poate fi luat sub formă de pastile.
  • Legumele galbene şi portocalii sunt bogate în beta-caroten, un precursor al vitaminei A. Te ajută foarte mult, deci consumă-le cât de des poţi! 
  • Apă. Bea cel puţin 2 litri de apă zilnic, ca să îţi păstrezi pielea hidratată. Chiar dacă este iarnă şi senzaţia de sete apare mai greu, fă un efort şi hidratează-te corespunzător. 
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1