Plante care reglează tensiunea

Citeste tot despre: 

Cu tensiunea arterială nu este de joacă, mai ales când afară e cald, de aceea este important să fie ţinută sub control. Remediile din plante sunt de mare ajutor. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei”!

Hibiscusul are proprietăţi diuretice

Infuzia de hibiscus (Hibiscus sabdariffa) are proprietăţi antiinflamatoare şi diuretice. Reduce tensiunea arterială, protejând vasele de sânge de deteriorare. Prepară un ceai din 2 linguri de hibiscus, peste care torni o cană de apă clocotită. După 20 de minute, strecori infuzia şi o bei pe stomacul gol, eventual îndulcită cu miere. Tratamentul nu are contraindicaţii, dar este bine să consulţi medicul înainte de a-l începe.

Anghinarea scade colesterolul

Infuzia de anghinare este recomandată pentru reducerea colesterolului şi e de ajutor în afecţiunile inimii. E bună în caz de hipertensiune, ateroscleroză şi angină pectorală. Opăreşte o lingură de frunze de anghinare, timp de 5 minute, cu 500 ml de apă. După răcire, strecoară şi îndulceşte cu miere. Bea o parte din ceai dimineaţa, pe stomacul gol – restul, pe parcursul zilei, cu 30 de minute înainte de mese.

Păducelul protejează inima

Ceaiul de păducel contribuie la dilatarea vaselor de sânge şi este folosit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. Planta este recomandată şi celor care suferă de aritmie, tahicardie sau ateroscleroză. Peste o lingură de păducel toarnă o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat 15 minute, iar apoi strecoară. Bea 2 căni pe zi, dimineaţa şi seara.

Leurda, bună în caz de hipertensiune

Leurda ajută la scăderea colesterolului rău LDL, echilibrând în acelaşi timp şi tensiunea arterială mărită. Toarnă o cană de apă clocotită peste 10 g frunze de leurdă uscate şi mărunţite şi lasă la infuzat 30 de minute. Bea 3 ceaiuri pe zi, înainte de fiecare masă, în cură de 3 săptămâni.

Ciuboţica-cucului reglează circulaţia 

Bogată în vitamina C, infuzia din flori de ciuboţica-cucului are proprietatea de a regla circulaţia la nivelul inimii. Este recomandată în tratarea hipertensiunii, dar şi a hipotensiunii. Prepară ceaiul din 2 linguriţe de flori mărunţite la o cană de apă clocotită. Se administrează 2-3 căni de ceai pe zi. 

 

loading...
Loading...