Pete roșiatice pe corp sau urticarie, încă un simptom al infecției cu Covid-19

medic-care-tine-o-eprubeta-in-mana.jpg

Medic care se afla in laborator si tine in mana o eprubeta
Leziunile dermatologice pot fi simptome de infecție cu Covid-19, au descoperit medicii francezi

Cel mai nou simptom al infecției cu coronavirus îl reprezintă apariția pe piele a unor pete roșiatice sau o formă trecătoare de urticarie. Aceasta este concluzia la care au ajuns mai mulți experți, medici dermatologi din cadrul Sindicatului Național al Dermatologilor-Venerologi din Franța.

Știm cu toții, printre cele mai frecvente simptome ale infecției cu coronavirus se numără tusea seacă, febra și dificultăți respiratorii. Există, eînsă, și alte semne care îți transmit că ceva nu este în regulă, dar acestea apar sporadic și nu toți pacienții le și experimentează. Printre ele se numără pierderea gustului și a mirosului, ochii iritați și lăcrimoși, dureri în gât, și, mai nou, apariția pe piele unor pete roșiatice, uneori durerase dar și a urticariei. Este concluzia la care au ajuns mai mulți medici francezi care trag, astfel, un semnal de alarmă.

Pete roșiatice pe corp sau urticarie, încă un simptom al infecției cu coronavirus 

Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi din Franţa avertizează într-un comunicat de presă asupra simptomelor care pot apărea pe piele în caz de infecție cu Covid-19, potrivit Digi24. „Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi din Franţa, indică leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de Covid”, se arată în comunicatul de presă. Dermatologii detaliază simptomele în cauză: acrosindroame (pseudo-degerări la extremităţi), apariţia bruscă a unor pete roşii uneori dureroase şi a unor episoade trecătoare de urticarie.

Uniunea dermatologilor sugerează dacă apar aceste simptome ale pielii, să se consulte (să sune) cât mai curând un medic specialist. Analiza numeroaselor cazuri raportate Sindicatului arată că aceste simptome pot fi asociate cu Covid-19. „Alertăm publicul şi medicii pentru a detecta aceşti pacienţi potenţial contagioşi cât mai repede posibil (ei nu prezintă neapărat semne de dificultăţi de respiraţie)”, concluzionează comunicatul.

Cum se simte o persoană infectată cu Covid-19

Medicul Roxana Betea, infectată cu covid-19 și internată la spitalul de Boli Infecțioase din Deva a povestit, potrivit Digi24, ce simptome a avut și cum s-a simțit în toată perioada de covalescență. „A început ca o răceală. Mă simțeam obosită și mă „strângea” gâtul. După două zile, simptomele s-au agravat. Aveam febră, eu care nu mai făcusem temperatură de ani de zile. Începusem să și tușesc și aveam o tare generală proastă. Am trecut pe perfuzii imediat pentru a reduce temperatura. M-au ajutat perfuziile, pentru că am trecut destul de ușor peste perioada proastă. A, fost norocoasă”, a mai spus ea.

acesta este un acz ușor de îmbolnăvire, însă simptomele pot fi mult mai puternice. pacientul are crize de tuse, abia mai reușește să respire și simte că se va sufoca dintr-un moment în altul, are febră foarte mare și o stare atât de proastă încît nu se poate ține pe picioare. Organismul slăbit al multor persoanelor în vârstă și bolnave, care suferă de afecțiuni cardiace, de diabet, boli renale, cancer, leucemie, obezitate cedează, iar bolnavul moare în urma complicațiilor suferite.  

Loading...