Pepenele galben este unul dintre cele mai eficiente antioxidante

pepene-galben-dieta.jpg

Pepenele galben protejează inima și vederea, hidratează și calmează pielea, tratează arsurile solare
foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Încă mai putem să facem o cură cu pepene galben, iar acest fruct face minuni pentru sănătatea nostră, susțin cercetătorii. Pepenele galben care conține 90% apă, fibre alimentare, potasiu, fier, vitamine ( A, B, C), magneziu, calciu din belșug și fosfor este considerat unul dintre cele mai eficiente antioxidante.

Dieta cu pepene galben reduce riscul unui atac  cardiac, îmbunătățește sistemul imunitar, reglează  apetitul și are puternice efecte vitalizante.

Când specialiștii recomandă o cură cu pepene galben

O cură  cu pepene galben,  timp de 10-12 zile,  este recomandată de specialiști  în cazul  dermatozelor infecțioase însoțite de usturime și de mâncărimi, dar și  în alergii. Persoana care urmează o astfel de cură  trebuie să scoată din alimentație  carnea,  grăsimile și alimentele conservate.  

Pepenele galben este bogat în potasiu  și Vitamina C

Aceste substanțe active din compoziția sa reglează tensiunea  arteriale și îmbunătățește fluxul de sânge către și dinspre inimă.

Fructul este dulce, dar componentele sale – potasiu, calciu, vitaminele A, B și C - mențin echilibrul metabolic al diabeticilor. O felie de pepene galben (nu prea mare) are numai 56 de calorii și asigură 103, 2% din cantitatea necesară de Vitamina  A, iar betacarotenul și Vitamina A sunt nutrienți importanți pentru vedere.  

Nutriționiștii recomandă semințele fructului, fierte în lapte

Nutriționiștii recomandă semințele acestui fruct, fierte în lapte, pentru combaterea pietrelor la vezica biliară. Totodată, pepenele galben este apreciat și ca tonic, pentru vitalizarea generelală, fiind aplicat (în felii subțiri) pe ten.

Ce beneficii  mai asigură consumul  pepenelui galben

  • Protejează vederea
  • Protejează inima
  • Este recomandat diabeticilor
  • Curăță tubul digestiv
  • Hideatează pielea 
Loading...