Pedicuța, planta care combate dependența de alcool și tutun

h.jpg

Pedicuța este recomandată de specialiști în combaterea fumatului și a dependenței de alcool

Pedicuța, o plantă care se aseamănă cu un mușchi mereu verde , crește în pădurile de brad și fag. Cercetătorii europeni apreciază și recomandă această plantă pentru proprietățile sale terapeutice: antireumatice, antitumorale, diuretice și purgative. Tratamentele cu pedicuță sunt benefice în afecțiuni grave precum ciroza, hepatita, litiaza renală, dar și în căderea părului și transpirația excesivă.

Totodată, tratamentul cu pedicuță  și-a dovedit eficiența în  combaterea dependenței de alcool, de nicotină și de medicamente în exces.  

Infuzia de pedicuță, remediu pentru dependența de alcool și tutun

Planta care are tulpini târâtoare, ramificate pe alocuri  și  ancorate direct în pământ, iubește umezeala și crește îndeosebi în zonele montane, deoarece nu supraviețuiește sub  acțiunea razelor solare. Planta ajunge la maturitate după mult timp și, de aceea, în multe țări europene, pedicuța este protejată de lege. De aceea, specialiștii  recomandă multă atenție atunci când planta se recoltează: să nu  se smulgă cu rădăcină cu tot,  să nu i se rupă vrejurile care se refac numai după 30-40 de ani.  Cercetătorii au constatat că  persoanele care  sunt dependente de alcool  și de nicotină pot scăpa de aceste necazuri dacă vor consuma dimineața câte o cană cu infuzie de pedicuță. Această  recomandare este valabilă și pentru  persoanele dependente de consumul medicamentelor în exces.   

Loading...