Pătrunjelul îţi face respiraţia proaspătă

”Darurile” naturii te ajută la capitolul igienă orală. Poţi folosi plante medicinale şi aromatice, dar şi condimente sau coji de fructe. Citeşte în revista “Click! pentru femei” cum să procedezi.

  • Cuişoare antiseptice. În vechime, în Asia, erau folosite pentru a parfuma respiraţia. Proprietăţile lor antiseptice sunt recunoscute. Poţi să mesteci şi tu cuişoare pentru a scăpa de halenă şi pentru a preveni infecţiile dentare. 
  • Apă de gură cu condimente. Obţii o minunat de aromată apă de gură, preparând un amestec din următoarele ingrediente: 2 g de cuişoare, 2 g scorţişoară, 0,5 ml ulei esenţial de anason, 1 ml ulei esenţial de mentă, 100 ml alcool etilic. Într-o sticlă închisă la culoare, care se închide etanş, laşi la macerat în alcool, timp de 2 săptămâni, cuişoarele şi scorţişoara fin mărunţite. Strecori amestecul şi adaugi uleiurile esenţiale, agitând bine. Când vrei să-ţi clăteşti gura, pune câteva picături din amestecul final într-un pahar cu apă călduţă. Efectul e de lungă durată!
  • Seminţele de mărar proaspete.Tinctura de mărar are puternice proprietăţi antibacteriene. Foloseşte câteva picături într-un pahar cu apă pentru a clăti gura şi a curăţa astfel mucoasa bucală. Mestecă şi seminţe de mărar, efectul e garantat!
  • Uleiuri esenţiale.Câteva picături de ulei esenţial – de mentă, de lămâie, de lavandă sau de arbore de ceai verde – pe periuţa ta de dinţi îţi vor împrospăta respiraţia. Mai poţi obţine o apă de gură puternică folosind seminţe de anason (5 g), scorţişoară (1 g), cuişoare (1 g), ulei esenţial de mentă (1 ml), alcool etilic (100 ml). Mărunţeşte fin seminţele de anason, scorţişoara şi cuişoarele (pentru asta, poţi să foloseşti râşniţa). Lasă pudra la macerat în alcool, timp de 10 zile, apoi filtrează. Adaugă uleiul esenţial de mentă. Păstrează într-un recipient bine închis. Foloseşte câteva picături la un pahar cu apă.
  • Infuzie de pătrunjel proaspăt.Lasă la infuzat o mână de pătrunjel proaspăt, lasă să se răcească, apoi fă gargară cu lichidul. Sau mestecă frunzele plantei. Bogată în antioxidanţi, neutralizează compuşii cu sulf, urât mirositori, din cavitatea bucală.
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1