Oregano, bun pentru răceală

oregano_alunga_raceala.jpg

oregano, ulei de oregano, raceala, gripa, leac
Pentru combaterea simptomelor gripei, adaugă ulei de oregano într-un pahar cu apă şi bea amestecul o dată pe zi.
www.clicksanatate.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Cunoscut ca ingredient în bucătărie, oregano poate fi folosit și ca remediu natural pentru diverse afecțiuni. Atât frunzele proaspete, cât și cele uscate conțin uleiuri volatile cu proprietăți tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene și antioxidante.

Datorită proprietăților antioxidante și antiseptice, oregano poate fi un tratament eficient pentru răceala obișnuită. Dacă simți că ai răcit sau te doare gâtul, este suficient să adaugi 3 picături de ulei de oregano într-un pahar de suc proaspăt de portocale. Bea acest suc o dată pe zi, până când simptomele dispar. De asemenea, mai poți încerca ceaiul de oregano, care se găsește la magazinele cu produse naturiste și care este indicat în tratamentul răcelii și al infecțiilor sinusurilor. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de frunze uscate la 2 căni de apă fiartă și se beau 2-3 căni pe zi. Pentru a trata gripa, se recomandă să amesteci câteva picături de ulei de oregano într-un pahar cu apă, amestec pe care îl bei o dată pe zi, până când starea de sănătate se îmbunătățește.

Desfundă nasul

Oregano este un tratament bun pentru congestia nazală, deoarece funcționează ca un antihistaminic. Pentru a-ți ușura respirația, adaugă 3 picături de ulei de oregano la o jumătate de cană cu apă clocotită. Acoperă-ți capul cu un prosop din bumbac și inhalează vaporii care ies din amestec. Poți repeta procedeul de 2 ori pe zi.

Ameliorează crampele menstruale

Oregano poate fi folosit și ca un analgezic, mai ales în cazul durerilor menstruale. Pentru acest efect, poți mesteca câteva frunze proaspete de oregano de 3 ori pe zi. De asemenea, poți bea un ceai calmant, pe care îl prepari dintr-o jumătate de linguriță de oregano la o cană de apă fiartă. Bea acest ceai de două ori pe zi.

Află pe Clicksanatate.ro cum să scapi de paraziții intestinali cu oregano!

Ce boli ascunde durerea în piept
Ceaiuri care te ajută să dormi bine

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • tratamente naturiste cu ulei de oregano

    Cele mai bune tratamente naturiste cu ulei de oregano ajută la combaterea infecțiilor, la detoxifierea organismului și la slăbit. Acest ulei este foarte bogat în nutrienți importanți precum magneziu, zinc, vitaminele C și E.

  • Oregano este cunoscut pentru gustul rafinat pe care îl poate da diferitelor mâncăruri în bucătărie, însă mai puțin ştiu că uleiul de oregano este un antibiotic natural, el poate lupta cu mai multe tipuri de infecţii, datorită unor puternici antioxidanţi din compoziţie.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5