Opinia specialiștilor referitoare la consumul zilnic de sare

consumul_redus_de_sare_jpg.jpg

Consumul redus de sare prelungește viața, susțin specialiștii
Sursa foto: Click.ro

Un important studiu britanic, publicat în revista ”BMJ Open”, precizează că un consum moderat de sare este un tonic pentru sănătatea noastră. Mai mult, persoanele care respectă această indicație medicală își salvează viața.

Au fost studiate obiceiurile alimentare a 31.500 subiecți

Pentru a ajunge la această concluzie, o echipă de cercetători a studiat obiceiurile alimentare ale 31.500 de subiecți timp de nouă ani. În timpul cercetării, aportul de sare al acestor subiecți a fost redus cu 15% și concluzia studiului a fost surprinzătoare: accidentele vasculare cerebrale au scăzut cu 40%. Autorii studiului precizează că, deși rezultatele acestui studiu sunt încurajatoare, în această privință, munca de convingere a medicilor nu este ușoară. S-a constatat că opt bărbați și șase femei din zece continuă să consume prea mulă sare și să depășească acea cantitate ideală, de 5 grame pe zi, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.       

 

 

 

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Accidentul vascular cerebral afectează tot mai mulți tineri

    Accidentul vascular cerebral este o afecțiune foarte gravă, care apare atunci când vasul ce alimentează creierul cu sânge se sparge sau este blocat de un cheag. Drept urmare, partea corpului controlată de zona afectată a creierului nu mai funcționează normal. Iată care sunt simptomele ce anunță producerea unui accident vascular cerebral!

  • sare beneficii organism sanatate proprietati

    Despre sare se spune că este dăunătoare sănătăţii. este adevărat că nu trebuie consumată în exces, dar nici nu ne putem lipsi de ea. Cu ajutorul sării, organismul îndeplineşte mai multe funcţii. Astfel, transmite impulsurile nervoase şi transportă elemente nutritive la celulele corpului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1