O cură cu pelin, un excelent remediu pentru ateroscleroză

Pelin.jpeg

Pelin
Pelinul vine de ajutor în cazul aterosclerozei
Foto: Shutterstock

De-a lungul timpului, de ateroscleroză s-au ocupat numeorși specialiști, terapeuți europeni. Aceștia susțin că această boală progresează lent și, uneori, abia după trei decenii declanșează un atac vascular cerebral.

La început, boala debutează cu o stare de oboseală generală și o lipsă de interes pentru orice proiecte. Treptat, slăbește și puterea de concentrare, dar și memoria, apoi, în viața bolnavului, apar confuzia, dificultatea de orientare, depresia și alterarea personalității. În final, ateroscleroza afectează întregul organism și apar tulburări grave în funcționarea ficatului, plămânilor și rinichilor.

O renumită terapeută, călugărița vizionară din secolul al XII-lea Hildegard von Bingen, a studiat problemele de sănătate și, printre acestea, s-a numărat și ateroscleroza. Rețetele ei au supraviețuit timpului și azi sunt reluate cu mult succes în clinicile occidentale.

Pelinul, de ajutor în tratarea aterosclerozei

În opinia sa, în privința aterosclerozei, punctul de pornire al bolii sunt rinichii. Când ei nu mai elimină complet reziduurile nocive din corp, acestea se depun pe vasele de sânge și în țesuturi. Totodată, Hildegard susține în studiile sale că la agravarea bolii contribuie și o rigiditate sufletească pe care o numește “inimă de piatră”. În această fază a aterosclerozei, își face apariția un cortegiu de boli și, ca tratament, ea recomandă un remediu renumit: o cură cu pelin.

Efecte cura cu pelin

Ținând seama  de proprietățile pelinului, administrarea acestui leac sub formă de cură produce, în opinia lui Hildegard, următoarele efecte:

 • Combate spasmele
 • Accelerează circulația
 • Calmează durerile abdominale
 • Favorizează eliminarea gazelor
 • Stimulează apetitul
 • Stimulează sistemul imunitar
 • Tratează și previne ateroscleroza – scleroza vaselor cerebrale, scleroza renală, cea a vaselor coronariene și ale organelor din cavitatea abdominală.
 • Tratează diabetul senil (diabetul de tip II),  dar și valorile anormal de mari ale grăsimilor din sânge (colesterolul și trigliceridele)
Loading...
 
 

Citește și

 • Pelinul este o plantă ce crește în flora spontană, cu un miros specific, puternic. . Frunzele au un miros și mai puternic când sunt proaspete și sunt frecate între degete, pentru a se crea o senzație reconfortantă.Din punct de vedere medical, pelinul este un stimulent digestiv garantat.

 • pelin remedii plante leacuri detoxificare

  Atunci când te îmbolnăvești, obișnuiești să asociezi viața cu gustul amar al pelinului, ignorând efectele terapeutice ale acestuia. Deși pare o plantă banală, este recomandată pentru virtuțile sale tămăduitoare într-o mulțime de afecțiuni.