Numeroasele beneficii ale fasolei roșii

red-beans-and-various-grains-in-sack_1147-726.jpg

fasole rosie proteine fasole regim alimentar colesterol
Fasolea roșie poate fi ingredientul de bază din dietă.
clickpentrufemei.ro

Fasolea, indiferent de culoare, este o legumă foarte sănătosă și bogată în substanțe nutritive. Însă fasolea roșie este recomandată spre consum datorită conținutului ridicat de fibre și antioxidanți. Iată de ce este bine să mănânci fasole roșie măcar o dată sau de două ori pe săptămână:

Previne şi ţine sub control diabetul

Studiile recente arată că fasolea roşie este foarte bună pentru menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. În plus, indicele scăzut pe care-l are fasolea roşie previne riscul de diabet. Aşadar, include fasolea roşie în alimentaţie măcar o dată de săptămână.

Reduce nivelul de colesterol rău

Boabele de fasole pot contribui, de asemenea, la reducerea colesterolului. Un studiu recent a arătat că prin consumul de fasole roşie cel puţin o dată pe lună poate reduce nivelul colesterolului LDL. Boabele de fasole conţin un procent mare de conţinut solubil care este folosit pentru a creşte producţia de suc biliar.

Descoperă alte beneficii ale fasolei roşii pe clickpentrufemei.ro. 

 

Cum te ajută fasolea să slăbeşti

Alimente bogate în colesterol de evitat

loading...
Loading...