Nuci, migdale, arahide: iată ce beneficii aduc sănătăţii!

shutterstock_47307430.jpg

nuci
femeie care mananca nuci
Consumate între mese, nucile îţi menţin senzaţia de saţietate
Citeste tot despre: 

Nucile sunt o sursă esenţială de nutrimente folositoare pentru sănătatea organismului, având multiple beneficii, de la asigurarea nivelului optim de bacterii prietenoase în intestin la menţinerea frumuseţii pielii, potrivit dailymail.co.uk. Iată care sunt beneficiile oleaginoaselor!

Nucile de Brazilia

O sursă foarte bună de seleniu care poate fi asigurată zilnic - două nuci din acest soi asigură 100% din necesarul zilnic de seleniu, adică 75 de micrograme. Seleniu este necesar în producerea de anticorpi, importanţi în sistemul imunitar, şi în producţia de tiroxină, necesară în reglarea metabolismului. De asemenea, contribuie la scăderea riscului de cancer al vezicii urinare şi prostatei.

Migdalele

Este nevoie de doar 10 migdale pentru a asigura necesarul zilnic de calciu (700 de miligrame), important pentru sănătatea oaselor. Acestea sunt bogate şi în vitamina E, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii. De asemenea, sunt bogate în fibre, iar coaja lor are proprietăţi antiinflamatorii, fiind bogată în antioxidanţi.

Nuci caju

Sunt o bună sursă de fier, 30 de grame de nuci asigurând 2 miligrame din acest mineral (o femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame, iar un bărbat, 8,7 miligrame). Totuşi, fierul din aceste nuci nu este absorbit de organism la fel ca fierul din carne, spun specialiştii. Din acest motiv, trebuie să se consume alături de surse de vitamina C - kiwi, salate cu ardei gras şi roşii, suc de portocale.

Nuci

Sunt bogate în fibre şi proteine, menţinând senzaţia de saţietate, în acizi graşi omega 3 şi antioxidanţi, reduc riscul de maladii oculare, precum degenerarea maculară provocată de îmbătrânire, şi declin cognitiv, dar şi de maladii cardiace.

Arahide

Sunt bogate în fibre, proteine, având un indice glicemic scăzut, astfel încât pot stabiliza nivelul de zahăr din organism. Specialiştii spun că se supraestimează nivelul de calorii din nuci (o mână conţine 180 de calorii), pentru că acestea nu sunt absorbite uşor în organism, livrând doar două treimi din energia potenţială.

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Nucile, migdalele, alunele sau seminţele de orice fel reprezintă una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale. Nu uitaţi de ele în sezonul rece. Iată la ce vă sunt de folos.

  • Consumul zilnic de nuci, arahide şi alune reduce semnificativ riscurile noastre de a ne îmbolnăvi de boli de inimă sau de cancer, spun cercetătorii americani de la Institutul Medical din Boston.