Muşeţelul combate înmulțirea celulelor canceroase

Musetel.jpg

Ceai de musetel
Mușețelul conține o substanță care combate cancerul
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Înainte de culcare, este bine să alegeţi muşeţelul, dacă preferați să beți un ceai seara! Acesta este sfatul cercetătorilor americani de la Universitatea din Ohio. Recomandarea specialiştilor americani se bazează pe o descoperire foarte importantă: muşeţelul, o plantă atât de populară pe tot mapamondul, pe lângă virtuţile calmante şi digestive, are şi o acţiune anti-cancer.

Mușețelul conține apigenina, substanța care combate cancerul

În studiile efectuate pe această temă, cercetătorii americani au descoperit că muşeţelul conţine o substanţă valoroasă-apigenina, un compus chimic care împiedică înmulţirea celulelor canceroase. 
Mai mult, sub influenţa apigeninei, celulele canceroase devin mai sensibile la medicamente.
Efectul administrării acestui ceai este vizibil îndeosebi în cazul cancerului de sân, ale cărui celule sunt recunoscute pentru longevitatea şi pentru rezistenţa lor la medicamente. Totodată, cercetătorii americani ne mai dau o veste foarte bună: apigenina se găseşte şi în compoziţia altor plante, cum ar fi: pătrunjelul, menta, ţelina şi oregano. De aceea, pentru a ne bucura de o sănătate de fier, este bine să includem în dieta cotidiană astfel de plante.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5