Motive pentru care ar trebui să consumăm oţet. Iată 5 beneficii!

Citeste tot despre: 

Oţetul poate fi folosit la prepararea salatelor şi a anumitor mâncăruri, este un ajutor de nădejde în curăţenie dar este şi foarte sănătos pentru organism. Iată câteva dintre beneficiile lui!

1. Bun detoxifiant
Consumă zilnic, timp de două săptămâni, câte un pahar cu apă în care ai turnat o linguriţă de oţet de mere şi puţină miere. Tratamentul trebuie urmat dimineaţa, pe stomacul gol. Amestecul curăţă intestinele, activează digestia, stimulează cirulaţia şi ajută la eliminarea eficientă a reziduurilor şi toxinelor din organism.

2. Cicatrizează rănile
Dacă te-ai lovit şi te-ai învineţit, încălzeşte puţin oţet de mere amestecat cu două, trei prafuri de sare. Toarnă oţetul pe o bucată de pânză şi aplică această compresă peste lovitură. Oţetul ajută la irigarea puternică a zonei afectate şi ajută ţesuturile să se vindece rapid. Tot pentru uz extren, puteţi folosi oţetul pentru tamponări în cazul rănilor uşoare. Are efect antiinflamator, dezinfectatnt şi opreşte hemoragiile.

3. Scade febra
Perioadele scurte de febră sunt benefice. Ele apar ca o reacţie de apărare a organismului împotriva infecţiilor. Totuşi, dacă febra persistă, este bine să te vadă un medic. Pe lângă tratamentul prescris, încearcă frecţiile cu oţet de mere. Cât stai în pat, poartă o pereche de ciorapi umeziţi cu oţet şi pune câteva comprese pe gambe. Ele vor stimula circulaţia sângelui şi vor diminua căldura în exces a corpului.

4. Reglează menstruaţia
Menoragia sau menstruaţia abundentă poate fi echilibrată dacă bei în fiecare dimineaţă, în timpul ciclului menstrual, câte un pahar cu apă amestecată cu două linguriţe de oţet de mere, îndulcit cu miere.

5. Creşte rezistenţa organismului
Oţetul din vin conţine bioflavonoizi şi vitamina C, substanţe care luptă împotriva infecţiilor bacteriene şi virale, dar şi a cancerului. În plus, oţetul balsamic consumat în salate reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge pe artere, îmbunătăţind circulaţia sângelui. Mai mult, oţetul scade colesterolul „rău” şi reglează glicemia graţie acidului acetic.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1