Migrenele, durerile severe de cap, studiate de cercetătorii europeni

migrena.jpg

migrena
Cercetările pe această temă sunt la ordinea zilei, iar specialiștii precizează că durata unei migrene poate să varieze între 4 și 72 de ore
Foto: pixabay.com
Citeste tot despre: 

Migrenele, durerile severe de cap, uneori însoțite și de greață, ne împiedică să ne desfășurăm activitatea cotidiană în mod normal.

Cercetările pe această temă sunt la ordinea zilei, iar specialiștii  precizează că durata unei migrene poate să varieze între 4 și 72 de ore . Mai mult,  disconfortul migrenei poate să recidiveze în mod neașteptat. De aceea, tot mai mulți specialiști sunt preocupați de cauzele care declanșează cumplita afecțiune cronică.

Studiul cercetătorilor europeni

Numeroși cercetători europeni au studiat cauzele declanșării migrenelor.  De exemplu, cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Barcelona și ai Universității Medicale din Viena au alcătuit un tabel cu persoanele care se confruntă frecvent cu disconfortul migrenelor.   La acest studiu au participat mai bine de 400 de pacienți, iar după 90 de zile, specialiștii au identificat 87 la sută dintre factorii declanșatori ai acestei afecțiuni cronice. Cercetătorii  au ajuns la concluzia că un număr nesemnficativ de subiecți, care se confruntau cu migrenele, erau afectați de același set de factori.

Opinia specialiștilor despre cazurile de migrenă

Specialiștii prestigioaselor foruri universitare  consideră  c  fiecare caz de migrenă trebuie studiat separat, deoarece  această metodă  oferă fiecărui bolnav  mai multe beneficii și soluții pentru tratamentu  personalizat .         

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1