Menopauză fără kilograme în plus!

ingrasare.jpg

ingrasare, dieta, slabit, cantar, cantarire, cura
Pentru a nu lua în greutate, limitează consumul de alimente şi concentrează-te asupra calităţii.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Una dintre cele mai des întâlnite probleme la menopauzăeste creșterea în greutate. O dietă controlată combinată cu exercițiu fizic ne poate reda silueta și tonusul din tinerețe.

Menopauza, acea perioadă din viața unei femei în care ovulația și menstruația încetează, se instalează cel mai des între 45 și 55 de ani. Dar poate să apară și mai devreme sau foarte târziu, după vârsta de 60 de ani. Menopauza este un proces natural, iar simptomele și severitatea lor diferă de la o femeie la alta. Dar câteva sunt frecvente și comune: bufeurile, ciclurile neregulate, scăderea fertilității, insomnia și tulburările de somn, uscăciunea mucoasei vaginale, schimbările de dispoziție fără motiv și creșterea greutății.

De ce ne îngrășăm

Jumătate din femei se îngrașă cu 4,5 kg în timpul menopauzei. În această perioadă. Metabolismul de bază scade, iar pierderea progresivă a masei musculare este accelerată. Astfel, energia consumată în repaus este mai mică, din cauza pierderii țesutului muscular, iar necesarul de calorii se reduce. Oxidarea grăsimilor scade cu peste 30% la femeia în postmenopauză, fapt demostrat de numeroase studii. Iar circulația mai slabă favorizează retenția de apă sub formă de celulită, în special în coapse, șolduri și burtă.

Află pe Clicksanatate.ro cum să slăbești și să-ți menții greutatea corporală normală la menopauză!

Ce beneficii are drenajul limfatic
Trucuri pentru a slăbi mai ușor
 

loading...
Loading...

Citește și