Leacuri naturiste din coada-şoricelului

Coada-şoricelului este folosită în tratarea multor boli. Rănile, febra, răceala, constipaţia, infecţiile, toate acestea pot fi îndepărtate sau ameliorate cu ceaiuri, tincturi sau băi de coada-şoricelului.

Proprietăţile terapeutice ale acestei plante se datorează uleiului volatil conţinut, oferindu-i calităţi de: expectorant, antiinflamator, dezinfectant, antispasmodic. Coada-şoricelului e utilizată pentru tratarea diferitelor afecţiuni: infecţii (urinare, hepatice, respiratorii), parazitoze intestinale (viermi intestinali, giardioze), afecţiuni gastrice şi hepato-biliare, răceli, bronşite, astm bronşic, rinite acute, dureri reumatice, osteoporoză şi migrene. Totodată, previne apariţia cancerului de col uterin, are efect regenerator asupra măduvei osoase, stimulând formarea globulelor albe şi roşii din sânge, scrie farmaciata.ro.

  • Intern: Pentru a face un ceai, adăugaţi o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Acoperiţi pentru 3-5 minute, apoi strecuraţi. Puteţi consuma 2 ceşti de ceai pe parcursul unei zile. Coada-şoricelului poate fi folosită şi sub formă de tincturi, intern (20-30 de picături diluate în 100 ml de apă) sau extern (cataplasme cu tinctură diluată în apă).
  • Extern: Deoarece are efect calmant, antiinflamator şi dezinfectant, coada-şoricelului se mai utilizează sub formă de băi, spălături, comprese sau masaje. Pentru băi sunt necesare 50-100 g de plantă, la 1 litru de apă. Pentru tinctură, se lasă la macerat aceleaşi cantităţi de plantă şi de apă, timp de 8-10 ore, după care se fierbe şi se răceşte, până ajunge la o temperatură suportabilă. Pentru spălături se folosesc 2 linguri de plantă la 250 ml de apă.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1