Laptele de capră, medicament-minune!

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Laptele de capră este considerat un veritabil medicament. Ovidiu şi Marcela Spânu, medici veterinari şi proprietarii unei fabrici de lactate de capră din România, ne-au vorbit despre beneficiile pe care acesta le aduce organismului.

Se digeră uşor

Este important de ştiut că laptele de capră are un conţinut în lactoză mai redus cu 0.2-0.5 % faţă de laptele de vacă, fapt care îl face mai uşor de digerat, fiind uneori recomandat chiar şi persoanelor cu intoleranţă la lactoză.

Este recomandat copiilor

Compoziţia laptelui de capră este asemănătoare cu cea a laptelui matern, de aceea este recomandat în timpul procesului de creştere. Mai mult, e potrivit pentru sistemul digestiv al copiilor pentru că se digeră mult mai uşor.

Asta deoarece lipidele, prezente în lapte sub formă de globule, sunt de dimensiuni semnificativ mai mici în laptele de capră, asigurând o mai mare digestibilitate prin eficientizarea metabolismului lipidic.

E plin de vitamine şi minerale

Laptele de capră e bogat în vitamine şi minerale. Cantitatea de calciu şi fosfor e mai mare în laptele de capră decât în laptele provenit de la alte specii, iar vitamina A atinge valori net superioare faţă de laptele de vacă datorită particularităţii caprelor de a converti în totalitate beta carotenul în vitamina A.

Bun în curele de slăbire

Laptele de capră are în compoziţie o cantitate dublă de trigliceride care conţin acizi graşi, componente cu beneficii în diferite afecţiuni medicale cum ar fi: sindroamele de malabsorbţie, litiază biliară, fibroză chistică.

Constituie şi o alternativă alimentară binevenită în curele de slăbire, datorită abilităţii unice a acestor acizi graşi de a se converti direct în energie în loc de a se depozita în ţesutul adipos.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5