Indiciile unei imunități slăbite

cantar.jpg

ingrasare, dieta, slabit, cantar, cantarire, cura
Cei care răcesc mai des au în comun kilograme acumulate în exces şi un index de masă corporală peste 40.
www.clicksanatate.ro

Nu doar răcelile sau infecțiile recurente pot indica o imunitate șubredă. Modificările bruște ale greutății corporale și anumite pofte culinare se numără și ele printre simptomele unei capacități reduse de apărare în fața agenților patogeni.

Te-ai îngrășat în mod inexplicabil

O creștere în greutate îți poate afecta activitatea inimii, creierului și altor organe, dar îți slăbește și imunitatea. Cei care răcesc mai des au în comun kilograme acumulate în exces și un index de masă corporală peste 40, care conduce la apariția unui dezechilibru hormonal. În plus, îngrășarea poate favoriza inflamații și infecții cărora sistemul imunitar le face față cu greu.

Ai un apetit crescut pentru dulciuri

Mănânci prea multe dulciuri? E posibil să te îngrași peste măsură și să devii mai sensibilă la îmbolnăviri. Chiar și 100 de grame de zahăr pe zi inhibă pe o perioadă de 5-6 ore activitatea globulelor albe din sânge, numite și leucocite, înmpiedicându-le să atace bacteriile care pătrund în organism.

Uscăciunea nazală

Chiar dacă te deranjează, scurgerile nazale indică faptul că sistemul tău imunitar acționează și se luptă cu bacterii sau virusuri. Dacă îți simți nasul uscat mai des e posibil ca unele bacterii să poată pătrundă în corp mai ușor.

Află pe Clicksanatate.ro de ce e important să te hidratezi și să eviți stresul!

Semne mai puțin știute ale apendicitei

Micile schimbări în dietă pot ușura meteorismul

Loading...

Citește și

  • Le putem numi bijuterii de pădure care aduc multe beneficii organismului. Iată la ce vă ajută. 0 Ceaiul de măceşe are efect diuretic şi stimulează secreţia biliară, ajutând la tratarea unor afecţiuni ale ficatului. Previne oboseala cronică, anemia şi oboseala provocată de efortul fizic prelungit.

  • Toamna vine mereu la pachet cu răceli, stări de anxietate accentuate și mai puțină rezistență la stres și bolile de sezon. Dacă vrei să faci față cu succes noilor condiții meteo și schimbărilor pe care le presupune tranziția la iarnă, întărește-ți sistemul natural de apărare a organismului cu păstură.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1