Incredibil! Un pacient a murit după ce a fost operat de un voluntar, la Spitalul de Urgență Timișoara

spitalul_timisoara.jpg

Spitalul Judetean Timisoara
Pacientul operat la Spitalul de Urgență Timișoara a murit după 10 zile
foto: Spitalul de Urgență Timișoara

Un nou scandal zguduie lumea medicală românească. De această dată vine de la Spitalul Județean Timișoara. Un pacient a murit la 10 zile după ce a fost operat de un voluntar. Familia pacientului a descoperit că acesta nu a fost operat de către medicul specialist care figura în acte ci de unul care avea contract de voluntariat.

Este anchetă acum la Timișoara. Cazul a ajuns în atenția Comisiei de Etică a spitalului, dar și la poliție și parchet. Totul este foarte bine verificat pentru că acest caz seamănă izbitor cu cel al doctoriței false de la Ilfov care făcea operații de cezariană deși nu avea studii medicale. Însă, potrivit managerului spitalului din Timișoara, lucrurile stau aici altfel.

A murit la 10 zile de la operație

Povestea are loc la începutul lunii februarie, când un bărbat de 67 de ani s-a internat în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitaluluio Județean Timișoara unde a fost operat la piciorul stâng. Au apărut complicații post-operatorii și au mai urmat două intervenții, însă 10 zile mai târziu de la internare, omul a murit.

Anchetă la spital și poliție

Fiul pacientului a făcut însă o sesizare conducerii spitalului în care reclamă faptul că tatăl său nu a fost operat de medicul trecut în documente și pentru care pacientul s-a internat ci de un alt medic tânăr, angajat ca voluntar la spital.

”În urma primirii plângerii, noi am înaintat o adresă către tot personalul care a avut legătură cu tratamentul acestui pacient și au răspuns colegii mei la acea sesizare. Tot ce am primit de la personal am înaintat Consiliului de Etică al spitalului și pentru că s-a reclamat că un medic nu a participat la operație și că alcineva a făcut intervenția și că din păcate, la câteva zile pacientul a decedat, am trimis dosarul către parchet și poliție”, a declarat pentru Click! Prof.Dr. Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Inspectoratul de Poliție Timiș a transmis pentru Click! faptul că s-a primit o sesizare privind acest caz și că se fac cercetări pentru stabilirea situației de fapt.

Cine este voluntarul care a operat pacientul

”În documente, în calitate de ajutor este un doctor care avea contract de gărzi cu spitalul adică putea să efectueze gărzi pe secția de Chirurgie Vasculară din spital și a avut un contract de voluntariat care a expirat la sfârșitul anului 2018 și care a fost reînnoit după mijlocul lunii februarie.

În momentul interveției medicul care figura ca ajutor avea doar contract de gărzi cu Spitalul Județean. Deci avea voie să participe la activitatea din gardă”, a mai spus, managerul spitalului.

Medicul Marius Craina a mai precizat că doctorul care în documente era trecut ca ajutor este de fapt medic specialist. Conducerea spitalului scosese de fapt un astfel de post la concurs pentru secția de Chirurgie Vasculară, iar acest medic s/a înscris pentru ocuparea postului respectiv.

Raluca Bîrsan, ginecoloaga falsă de la Ilfov

La jumatatea lunii februarie a fost descoperit un medic fals la Spitalul de Urgență Ilfov. Raluca Daniela Bîrsan cosea operațiile pacienților, făcea gărzi și desfășura, în mod curent, activități de medic ginecolog, fără a avea însa aceasta calificare.

Loading...

Citește și

  • Spitalul de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi

    Un nou caz de malpraxis cutremură lumea medicală . Un bărbat de 81 de ani a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi după o serie de greşeli medicale. La începutul lunii ianuarie omul a fost internat cu diagnosticul „tromboză venoasă profundă”. A murit o lună mai târziu de „bronhopneumonie”, după ce medicii i-au amputat un picior. Cazul a ajuns și la poliţie care face cercetări pentru omor din culpă.

  • Spitalul ”Sântul Spiridon” din Iași

    Un caz tras parcă la indigo, la Spitalul Sfântul Spiridon” din Iași a ieșit la iveală după ce ziarul Click! a publicat povestea lui Iosif Petraru, pacientul de 81 de ani care s-a internat cu diagnosticul „tromboză venoasă profundă” și a murit, după o lună de „bronhopneumonie”, după ce medicii i-au amputat un picior. De această dată, un bărbat de 78 de ani a ajuns la urgențe cu fractură de femur și a murit după o lună și jumătate, pe 4 februarie 2019, cu escară de grad 4 și șoc septic.

  • Noi informaţii halucinante ies la iveală în cazul Ralucăi Bîrsan, ginecoloaga falsă de la Spitalul Judeţean Ilfov. Femeia, care acum spune că nu a avut nici o legătură cu operaţiile făcute de medicul Roxana Dragu, se lăuda, acum câţiva ani, că făcea cele mai bune cusături de cezariană. Una dintre pacientele ei a dezvăluit cum se mândrea Raluca Bîrsan cu intervenţiile sale, deşi nu avea nici un drept să stea în sala de operaţie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1