Iată care sunt alimente care îți pot schimba starea de spirit!

dulciuri.jpg

alimente schimbare stare de spirit dieta
Consumul mare de zahăr poate crește nivelul inflamațiilor din organism, dar și cu un risc mai mare de depresie.
www.clicksanatate.ro

Auzim din ce în ce mai des că alimentele pe care le consumăm ne pot influența starea de spirit și o pot chiar altera. Mai mult, unele persoanele obișnuiesc să confunde o stare de spirit proastă cu foamea și nici măcar nu realizează că ceea ce mâncăm zi de zi poate avea, de asemenea, un impact direct asupra stării psihice.

De altfel, există o mulțime de studii care dovedesc legătura dintre alimente și stare de spirit. Iată, așadar, alimentele care îți pot influența negativ starea psihică!

Carbohidrați rafinați

În ultimii ani, carbohidrații simpli au fost blamați pentru faptul că îngrașă și sunt lipsiți de nutrienți. Recent, cercetătorii de la Universitatea din Columbia au vrut să vadă dacă o dietă bogată în carbohidrați te poate face deprimat.

Astfel, oamenii de știință au descoperit, de exemplu, că o dietă în care abundă zahărul și cerealele rafinate crește nivelul glicemiei din sânge, implicit riscul de depresie. În schimb, consumul regulat de cereale integrale are efectul invers.

Zahăr

Mai multe studii sugerează că o alimentație bogată în zahăr poate crește nivelul inflamațiilor din organism și din creier, în timp ce prezența inflamațiilor este corelată cu o mai mare incidență a depresiei.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente îți pot infleunța starea de spirit

Loading...

Citește și

  • Mulţimea de treburi pe care le ai de rezolvat acasă, stresul de la birou şi lipsa de mişcare te fac ă te simţi din ce în ce mai obosită.

  • Mai ales în timpul concediului, bolnavii de ulcer nu trebuie să uite care sunt alimentele permise şi recomandate cu stricteţe de medici. De la faza crizelor dureroase şi până la cea liniştită din punct de vedere clinic, alimentaţia este cea mai importantă în tratamentul acestei boli săcâitoare.