Fumatul ar trebui să-i sperie de moarte pe bărbaţi!

Bărbaţii ar trebui să ştie la ce riscuri se supun atunci când se apucă de fumat sau când deja sunt fumători înrăiţi! Nu-şi fac rău numai lor, ci şi familiei şi mediului înconjurător.

Se ştie că fumatul dăunează grav sănătăţii, dar poate nu v-aţi gândit niciodată că fumatul afectează fertilitatea bărbaţilor şi este unul dintre factorii care contribuie la apariţia cancerului la prostată, scrie Female First.

Cu toate că studiile nu au putut dovedi exact ce impact are fumatul asupra fertilităţii la bărbaţi, s-a demonstrat că are un efect negativ.

Fumatul afectează dezvoltarea şi calitatea spermei şi duce la scăderea numărului de spermatozoizi. Infertilitatea la bărbaţi este strâns legată acest fapt şi studiile arată că bărbaţii care fumează se confruntă cu acest lucru.

Aceştia trebuie să fie conştienţi că actul lor nu-i afectează doar pe ei, ci şi pe copiii lor, care din cauza fumului de ţigară sunt expuşi la diferite complicaţii.

Fumatul poate cauza diferite afecţiuni precum: cancerul la gât, boli cardiovasculare, astm, diabet, tensiune, reduce fertilitatea, cancer la prostată şi boli de inimă.

În ziua de azi, cancerul la prostată este din ce în ce mai "popular" în rândul bărbaţilor din întreaga lume. Cauza exactă a îmbolnăvirii nu se ştie, dar se cunosc o serie de factori de risc. Fumatul este unul dintre ele.

Studiile arată că un bărbat, care are mai puţin de 65 de ani şi fumează un pachet de ţigări pe zi, are şanse de 100% să se îmbolnăvească de cancer la prostată, decât are un nefumător.

Renunţatul la fumat nu este o treabă tocmai uşoară, dar o putem face trepat, prin reducerea numărului de ţigări fumate.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1